Klinikksjef Nina Bryhn og gründer og lege Daniel Sørli ønsker velkommen til Dr. Dropins nye kontor på Carl Berners plass. Foto: Anders Høiund

Pasientene droppet inn hos Dr.Dropin på Carl Berner allerede før skiltet over døra var oppe

— Vi ønsker å være som den gode gamle, lokale legen, sier gründer og lege Daniel Sørli (35) hos Dr. Dropin. Nylig åpnet han legekontor på Carl Berners plass.

Publisert

Det nye legekontoret Dr.Dropin skal være et legekontor med lange åpningstider, korte ventetider og fast pris uansett tjeneste.

Behovet for et slikt kontor har økt, ettersom fastlegene har fått flere og flere administrative oppgaver. Disse betyr at det fort gå både dager uker før man får en timeavtale, til frustrasjon for legene selv, som ofte ønsker å være mer doktor og mindre kontorarbeider. De private legevaktene har på sin side et prisnivå, som mange i byen ikke har penger til.

Midt i mellom fastlegen og den private legevakten, ønsker Dr.Dropin å være et alternativ for pasientene.

Startet på Majorstua i 2017

— Vi åpnet det første Dr. Dropin på Majorstua i juli 2017, og vi har ennå ikke økt prisene. Prisen for en konsultasjon er kr. 595, forklarer Daniel Sørli. Det er en fast pris. Om du må lappes sammen med seks sting i kneet etter å ha fått sykkelhjulet i trikkeskinnene på Carl Berners plass eller om du får en influensavaksine, så er prisen den samme.

Første dag, og allerede før skiltet over inngangsdøra var på plass, kom de første pasientene. Foto: Anders Høilund

— Vi tilbyr det samme som et fastlegekontor, men ved omfattende og alvorlige diagnoser vil fastlegen være stedet å gå til. Til oss kan du komme på dagen. For eksempel kan de som trenger en legeerklæring for fravær fra videregående skole få det hos oss umiddelbart, sier Sørli.

Forsøker først hos fastlegen

Klinikkleder, doktor Nina Bryhn, sier at pasientene gjerne forteller at de først har kontaktet sin fastlege, men når pasienten ikke ønsker å vente på time der, oppsøker de Dr.Dropin i stedet.

— Vil du få fjernet en føflekk, så gjør vi det her. Vi sender inn prøver til laboratorier, akkurat som andre legekontor gjør, forteller Bryhn.

Dessuten gjør Dr. Dropin også en del legevaktoppgaver, men på Carl Berner har de ikke tilgang til røntgen. Så hvis du har falt på hålka og er redd for at håndleddet brakk i fallet, må du videre ned Trondheimsveien, til legevakten i Storgata 40, for å få hjelp.

Carl Berners plass er et attraktivt sted for en lege å etablere seg. Foto: Anders Høilund

Perfekt sted for legekontor

— Vi har allerede kontorer blant annet på Torshov, Majorstuen og Grünerløkka, men da vi fikk muligheten til å overta dette lokalet i Trondheimsveien 110, slo vi til. Dette er et område av byen i utvikling, sier Sørli.

En utfordring for Dr.Dropin er at de, i motsetning til fastlegen, ikke kjenner pasientens tidligere journal. Dersom pasienten går på faste spesielle medisiner, må dette tas hensyn til.

Skriver ikke ut sterke medisiner

— Vi er forsiktige med å skrive ut medisiner som kan komme i konflikt med medisiner pasienten allerede går på. Vi er også restriktive med å skrive ut antibiotika, sier Bryhn.

— Vi skriver ikke ut vanedannende, sterke eller smertestillende medisiner og sovemedisin, skyter Sørlie inn.

Dr. Dropin på Carl Berners plass er åpent fra 08.00 til 20.00 på hverdager og mellom 09.00 og 17.00 lørdag og søndag.

Powered by Labrador CMS