Snudde Vålerengas tomåls-ledelse til seier. — Det blir trykk på Hamar nå, sier Storhamar-trener Anders Gjøse før onsdagens sjette kvartfinale.

Vålerenga ledet 3-1 over Storhamar før siste periode. Så gikk det meste galt for østkantlaget

Vålerenga så ut til å ha full kontroll på Storhamar i den femte kvartfinalen mellom de to erkerivalene. Men i hockey er ingen ting avgjort før sluttsignalet går.

Publisert

I sisteperioden satte Storhamar inn en sluttspurt. Og snudde kampen fra å ligge under 3-1 til å vinne 4-3. Dermed har hedmarkingene matchball før sjette kvartfinale hjemme på Hamar onsdag.

Sander Engebråten satte punktum for snuoperasjonen da han ble matchvinner for gjestene fra Hamar med rett under fem minutter igjen å spille.

— Det blir trykk på Hamar nå

Da hadde Josh Nicolls og Eirik Salsten scoret hver sin gang tidligere i perioden og satt fyr på bortefansen i Jordal Amfi.

Dermed leder Storhamar 3-2 i best av sju kamper foran onsdagens sjette oppgjør. Der kan kampen om semifinalebilletten bli avgjort.

— Det blir trykk på Hamar nå, sa Storhamar-trener Anders Gjøse til TV 2 etter kampen

Han ga aldri opp håpet om seier underveis.

— Spillerne hadde troen hele veien. Jeg synes vi hadde mer kvalitet i tredje periode, mens Vålerenga hadde best kvalitet i de to første. Dette er sterkt, sa Gjøse.

Vålerengas-skuffelse

Vålerenga så samtidig lenge ut til å fortsette der laget slapp da Storhamar ble slått 2-1 etter forlengning lørdag.

Tobias Lindström, David Booth og Axel Sundberg scoret hvert sitt mål for Oslo-klubben i de to første periodene, mens Lane Scheidl sto bak Storhamars redusering.

Så kom snuoperasjonen som forandret alt. Storhamar-målvakt Evan Buitenhius var meget god på tampen.

I Vålerenga-leiren var skuffelsen naturlig nok stor etter smellen i den siste perioden.

– Jeg føler at vi gir det bort litt i dag. Vi synes vi gjør to kjempeperioder, men faller sammen litt i den tredje. Det er fortsatt mye hockey igjen å spille, oppsummerte Mathis Olimb.

Matchvinner Sander Engebråten var tilsvarende glad.

– Nå var det to litt dårlige involveringer av meg på to av deres scoringer, så at jeg kunne få sette den siste der, det kunne ikke blitt bedre, sa han.

Sparta-matchball

Matchball i kvartfinalen har også Sparta onsdag. Mandagens hjemmemøte med Frisk Asker endte med en knusende 5-1-seier. Dermed leder østfoldklubben også 3-2 i kamper.

Håkon Pedersen, Calle Spaberg Olsen, Håvard Salsten, Henrik Knold og Emil Lundberg scoret for Sparta.

Lillehammer hadde på sin side matchball allerede mandag og ledet en periode 2-1 på bortebane mot Stjernen etter scoringer av Andreas Martinsen og Nick Dineen. Hjemmelaget slo imidlertid tilbake i siste periode og vant til slutt 3-2.

Andreas Heier og Magnus Haugen scoret målene som snudde til seier for Stjernen. Dermed står det 3-2 i kamper til Lillehammer i den NM-kvartfinaleduellen.

Powered by Labrador CMS