Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Filmen «Verdens verste menneske» avslutter Oslo-trilogien til Trier som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. August (2011).
Filmen er en dramakomedie skrevet av Joachim Trier og hans faste manuspartner Eskil Vogt. I «Verdens verste menneske» følger vi Oslo-jenta Julie gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie.
Ifølge Hannah er Julie er et godt eksempel på hvordan man kan gå seg litt vill i livet som ung voksen i hovedstaden.
— Julie kjenner nok på, slik mange andre gjør i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene, en slags usikkerhet og rastløshet som også kan være litt typisk for akkurat de som lever den perioden av livet sitt her i Oslo, forteller hun.
«Verdens verste menneske» er en film om kjærlighet i vår tid og om å finne mening i den. Med denne filmen får Renate Reinsve sin første hovedrolle, med Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum i sentrale roller.
Trier og Danielsen Lie etablerte et nært samarbeid på Triers to første filmer som ga dem begge internasjonal anerkjennelse. De gjenforenes i denne filmen.
Som de to andre Oslo-filmene, vil mye av handlingen foregå i de sentrumsnære bydelene.
— Vi vil filme i Gamlebyen, Tøyen og Majorstua, men også i Ullern og Smestad, forteller Hannah og legger til at Trier har et nært forhold til hovedstaden som han ønsker skal komme til syne i filmene sine.
— Han er ganske opptatt av å vise byen mest mulig naturtro, og derfor er det også veldig viktig at statistene som er med i filmen faktisk speiler alle de reelle identitetene som er i byen vår, legger hun til.
Film-crewet er derfor nå på søken etter folk i byen som ønsker å stille som statister. Opptakene vil foregå mellom 11. august til 11. oktober og er honorert. Ifølge Hannah er det ikke nødvendig med erfaring.
— Om du er en eldre mann eller kvinne, en vennegjeng i et kollektiv, enslig, eller en familie på fem, så ønsker vi gjerne å høre fra deg, sier hun og legger til at det å være statist skal være en hyggelig opplevelse.
— Å være statist er alt annet enn skummelt. Når du ankommer filmsettet blir du tatt imot av egne ansatte som passer på deg, og så får du veldig konkrete oppgaver. For eksempel kan du og de du sitter sammen med bli bedt om å prate eller ta en slurk av et vannglass akkurat i det hovedpersonen går forbi. Det er generelt viktig at folk har det komfortabelt, forteller hun.
— Vi kommer til å dele folk inn i litt mindre grupper sånn at vi begrenser mengden kontakt på sett, noe som gjør at man også får en fin mulighet til å bli bedre kjent med de i den gjengen man blir satt sammen med. Så har vi egne smittevernvakter som vil være til stede. De sjekker blant annet at én-meters regelen overholdes.
— Vi har smittevernregler som er strengere enn samfunnet for øvrig for å sikre et trygt arbeidsmiljø og god opplevelse, forteller Hannah til VårtOslo.
Dersom du/dere ønsker å stille som statist til Triers siste Oslo-film, send en e-post med et par stikkord om deg/dere sammen med et par bilder til castingvvm@gmail.com merket med tittelen «Statist: + kjønn og alder». Deretter vil castingbyrået ta kontakt.