Rusorganisasjon åpner «cannabiskafé»

Organisasjonen Alliansen for rettighetsorientert ruspolitikk (AROD) åpner lørdag en cannabiskafé som del av en aksjon for å fremme rusdebatten i Norge.

Publisert

– Vi ønsker å løfte fram debatten om ruspolitikken i Norge ved å gjennomføre en historisk oppsiktsvekkende aksjon, sier organisasjonens leder Roar Mikalsen til TV 2.

Kaféen åpner på et ukjent sted i Oslo lørdag 20. april. Datoen symboliserer tallet 420, et slags kodetall som ofte blir forbundet med cannabisbruk verden over. Den amerikanske skrivemåten av denne datoen er 4/20.

Cannabiskaféen er en avslutning på en flere år lang kampanje der det er brukt sivil ulydighet, understreker Mikalsen. Der vil de selge cannabis til alle som kommer for å kjøpe, sier han.

– Vi håper politiet vil være til stede for å observere, sier han og legger til at han håper politiet heller vil konfiskere pengene de tjener på kaféen enn cannabisen kundene kjøper. Selv sier han at han er klar for å ta på seg hele straffansvaret.

– Vi får se hvordan de reagerer på det den dagen, men jeg kommer til å argumentere for politiet på stedet at de lar brukerne være i fred og at det er salgsleddet som må tas for retten, sier Mikalsen.Powered by Labrador CMS