Advokat Alexander Greaker sier han har flere klienter som har valgt å ta på seg skuddsikker vest på grunn av frykt.

Advokat hevder unge menn går med skuddsikker vest i Oslo

Advokat Alexander Greaker sier han har flere klienter som bærer skuddsikker vest mens de går rundt i Oslo, fordi de er redde for å bli skutt.

Publisert

Oslopolitiet har den siste tiden brukt store ressurser på å etterforske hvem som skjøt og drepte 20 år gamle Hamse Hashi Adan utenfor Lofsrud skole på Mortensrud.

Ved siden av den omfattende drapsetterforskningen har politiet aksjonert mot flere personer i et miljø som er tilknyttet Mortensrud, skriver TV 2.

Ifølge kanalen er fem unge menn pågrepet og varetektsfengslet i løpet av den siste uken, siktet for våpenlovbrudd. I en av kjennelsene heter det følgende:

«Retten viser for øvrig til opplysninger om at det etter drapet på Lofsrud i begynnelsen av oktober i år er en anspent situasjon i flere miljøer».

Frykter for livet

Advokat Alexander Greaker er forsvarer for en 18-åring som ble fengslet mandag. Hans klient erkjenner våpenoppbevaring.

– Han har vært redd for sitt eget liv, sier Greaker på spørsmål fra TV 2 om hvorfor klienten har båret våpen.

Advokaten sier han også har flere klienter som har valgt å ta på seg skuddsikker vest av samme grunn.

Slår hardt ned

Leder John Roger Lund i enhet Øst i Oslo politidistrikt understreker overfor TV 2 at de vil fortsette å slå hardt ned på at folk bærer skytevåpen i det offentlige rom, uavhengig av om folk føler seg redde.

– Det finnes andre måter å trygge seg på enn ved å gå rundt med skytevåpen i det offentlige rom. Det slår vi hardt ned på, sier Lund.

Powered by Labrador CMS