Odds Sondre Solholm Johansen mot Vålerengas Mohamed Ofkir under kampen mellom Odd og Vålerenga.

VAR-drama da Bakke og Vålerenga gikk på nytt tap: – Helt himmelropende elendig

En svært lang VAR-sjekk og et VAR-idømt straffespark stjal oppmerksomheten da Vålerenga tapte 1-2 borte mot Odd, søndag.

Simen Juklerød var involvert i begge ender av banen både før og etter pause. Backen headet det første inn i eget mål, før han curlet inn en corner via Odd-keeper Leopold Wahlstedt etter pause.

Snaue kvarteret før slutt involverte VAR seg og ga Odd et straffespark. Fra elleve meter sørget Espen Ruud for nok et Vålerenga-tap.

Resultatet betyr at Vålerenga stadig ikke har vunnet en kamp i Eliteserien siden 16. mai. På de siste sju har det kun blitt ett poeng.

Bakkes første seier som Vålerenga-trener lar også vente på seg. I forrige runde tapte de hele 0-4 hjemme mot Molde.

Lang VAR-sjekk

Odd spilte seg opp i ledelsen like etter halvtimen spilt. Ruud løftet et frispark inn mot bakerste stolpe, og i hodeduellen var Juklerød uheldig og satt ballen i eget nett.

Vålerengas Vegar Eggen Hedenstad og dommer Sivert Øksnes Amland.

Målet utløste umiddelbar jubel blant hjemmesupporterne, men stadion stilnet da målet skulle sjekkes av VAR for en offside på Odd-spiller Sondre Solholm Johansen i feltet.

I hele sju minutter ble det stopp i spillet før videodommerne konkluderte med at målet skulle bli stående. Ventetiden utløste sterke reaksjoner fra flere fotballvitere.

– Det VAR-opplegget vi driver med her hjemme er helt himmelropende elendig, skriver fotballekspert Aleksander SchauTwitter.

– Odd scorer mål om sommeren. VAR godkjenner det om høsten, skriver fotballekspert Lars TjærnåsTwitter.

Vålerengas trener Geir Bakke før kampen på Skagerak Arena i Skien.

Vålerenga gikk til pause på stillingen 0-1. Oslo-laget måtte opp et hakk etter hvilen hvis de skulle unngå nok et tap i Eliteserien.

Utlignet

Blåtrøyene åpnet andreomgangen friskere og tre minutter etter sidebyttet var Juklerød igjen involvert i et selvmål.

Backen curlet inn en corner forbi Wahlstedt i Odd-buret som ikke fikk hendene på den. Ballen havnet i stolpen, i ryggen på keeperen og inn i mål. Denne gangen ble målet gjeldende for Vålerenga og Juklerød sikret nærmest egenhendig stillingen 1-1 i kampen.

Oslo-laget styrte mot et sjeldent poeng, men en ny VAR-situasjon ti minutter før slutt satte en stopper for det.

Vegar Hedenstad fikk et nytt gult kort for en stempling i feltet. Han ble da sendt av banen, og Vålerenga fikk en straffe imot. Fra elleve meter var veteranen Ruud sikker og ordnet 2-1.