Vippa
Vippa mat-, kultur- og læringssenter ligger helt ytterst på Vippetangen. Her kan du ta en matbit og oppleve fjorden.

7 ting du kan gjøre for å bli kjent med Oslo

Om du er ny i byen eller ønsker å ta byferie i påsken, her sju tips for deg for å bli kjent med byen vår.

Publisert

1. Besøk attraksjoner

Prøv deg som turist. En rekke attraksjoner gir deg muligheten til å bli kjent med Oslos historie, arkitektur og bylandskap.

Besøk for eksempel Vigelandsparken med over 200 skulpturer og statuer. Eller Operaen, som gir deg panoramautsikt over Oslo og Oslofjorden.

Akershus slott fra sjøsiden.
Akershus slott fra sjøsiden.

Fra historiske Akershus Festning kan du få med deg en romantisk solnedgang.

2. Dra på museum

En annen turistaktivitet er å besøke byens museer. De cirka 50 museene i Oslo viser kunst, historiske oppdagelser, eventyrlige ekspedisjoner og oppfinnelser.

Historisk Museum kan du reise tilbake til forhistorisk tid og middelalder og Oslo bymuseum tilbyr spennende informasjon om Oslos historie, byens utvikling, og menneskene som bor her.

Tips: Bymuseet tilbyr gratis inngang for alle på lørdager.

Polarskipet Fram
Polarskipet Fram er utstilt i Frammuseet på Bygdøy-

3. Utforsk naturen

Gå på tur i skogen, spaser langs fjorden eller besøk øyene. En kort tur med T-banen fra sentrum tar deg til Sognsvann, et flott naturområde med innsjø hvor du kan gå på tur, løpe, bade, fiske eller gå på ski. Et annet fint naturområde er Maridalsvannet, byens drikkevannskilden og «moren» til Akerselva.

Populært er det også å gå den åtte kilometer lange turen langs Akerselva, fra sentrum til Maridalsvannet. Forbi fosser, grøntområder og historiske bygg fra den industrielle revolusjonen.

Tips: Turistforening i Oslo og Omegn har samlet en rekke turforslag i Oslomarka.

4. Reis uten mål og mening med kollektivtransporten

Du trenger faktisk ikke å ha et reisemål selv om du reiser med buss, bane, trikk eller båt. Ønsker du å bli kjent med byen, kan det være en god idé å reise rundt i byen med kollektivtransport.

Gjennom vinduet på trikken kan du se Grünerløkkas fargerike bygninger og oslofolk som løper så fort de kan for å rekke bussen.

Tips: Ruter-appen vise hvor du befinner deg, hvilke holdeplasser som er i nærheten og hvordan du kommer deg hjem.

Trikken ved Soria Moria på Torshov.
Torshov er vakktert året rundt. Her er trikken ved Soria Moria.

5. Opplev byens uteliv

Om kvelden åpner drøssevis av utesteder døra og skaper god stemning. For eksempel Blå, ved Akerselva på Grünerløkka.

Her er det konserter, kvelder med DJer og dansegulv eller teater, litteraturkvelder, og debatter. Det serveres cocktails, øl og vin, til ulike spill og aktiviteter.

Oslove
I Toftes gate på Grünerløkka står den karakteristiske Oslove-taggen

6. Dra på loppemarked / søndagsmarked

Loppemarkeder for gjenbruk av klær, pynt, utstyr og nyttegjenstander arrangeres på byens skoler av skolens skolekorps og idrettslag. Her kan du finne klær, kunst, serviser og møbler.

Å gå på loppemarked er en skattejakt! Det er stor mulighet til å finne noe spennende til en svært hyggelig pris.

Hver eneste søndag holder søndagsmarkedet i Ingens gate ved Blå åpent. Her kan du finne lokal kunst og håndverk, smykker, duftlys og god mat.

Tips: Sjekk dette nettstedet for å finne et loppemarked i nærheten av deg.

7. New to Oslo?

På Facebook er det både en gruppe og en side som heter New to Oslo, for alle som er nye i Oslo. Gruppen gir deg svar på spørsmål om livet i Oslo og hjelp til å etablere deg. Gruppen arrangerer meetups og eventer hvor du kan bli kjent med og skaffe deg nye venner, som allerede er oslofolk eller er nye i byen.

Speedfriending er arrangementer hvor folk møtes for å bli venner. På Speedfriending får du noen minutter til å prate enkeltvis med de andre deltakerne.

Vikingsverd
Vikingr-utstillingen ved Historisk museum.

En annen måte å bli kjent med oslofolk er å oppsøke din lokale kirke eller moské. Noen kirker arrangerer åpne eventer. For eksempel arrangerer Nordberg menighet tirsdagslunsjer med ulike temaer hver uke. Her du bli kjent med andre, særlig de eldre som kanskje har bodd i byen lenge.

Powered by Labrador CMS