Lene Haug, leder for folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus, fikk ikke med seg bystyreflertallet på å avholde folkeavstemning.

Fikk ikke med seg oslopolitikerne på å holde folkeavstemning om Ullevål sykehus

— At vi ikke støtter en folkeavstemning om Ullevål sykehus betyr ikke at vi ikke støtter saken, sier Eivind Trædal (MDG). Et stort flertall i Oslo bystyre sier nei til Ullevål-aksjonisters ønske om en folkeavstemning.

Publisert

Styret for Oslo universitetssykehus (OUS) har vedtatt de endelige planene for det nye Rikshospitalet, et nytt Aker sykehus og nedlegging av Ullevål sykehus.

Nå er det ventet at styret i Helse Sør-Øst om kort tid går inn for det samme. Likevel gir ikke aksjonister opp å redde Ullevål sykehus fra nedleggelse.

— Stor respekt for engasjementet

I Oslo bystyre ble et innbyggerforslag om en folkeavstemning om Ullevål behandlet onsdag.

— Vi har stor respekt for engasjementet som løftes inn med denne saken. Og jeg forstår desperasjonen når staten ikke vil lytte til faglige råd eller flertallet i denne sal, sa SVs gruppeleder i bystyret, Ola Wolff Elvevold.

— Når vi stemmer ned dette forslaget så forminsker ikke det vår motstand mot planene om å legge ned Ullevål. Men ansvaret må plasseres der det hører hjemme, hos helseminister Ingvild Kjerkol, sa Wolff Elvevold.

— Det trengs en endring på Stortinget

Ingen av de tre byrådspartiene Ap, SV eller MDG støttet å avholde en folkeavstemning. Og med Høyre på samme side, ble det ikke flertall i bystyret.

— Flertallet i denne sal støtter intensjonen i denne saken, men det som trengs er en endring i regjeringen og stortingsflertallets holdning, sa MDGs gruppeleder i bystyret, Eivind Trædal.

— Men at vi ikke støtter folkeavstemning om Ullevål sykehus betyr ikke at vi ikke støtter saken, la Trædal til.

Powered by Labrador CMS