DEBATT

Buss vinter
Om Ruter skulle ha en buss til overs så har vi bruk for en her på østsiden av Hestejordet på Stovner, mener May Britt Lund

– Jeg kan bekrefte at det er bikkjekaldt å stå langs Trondheimsveien om vinteren

– Hallo!!! Det er noe jeg lurer på...Har bydel Stovner og de som jobber med kollektivtransport glemt at det bor folk på østsiden av Hestejordet her på Stovner?

Publisert

Da jeg vokste opp på Stovner, på 50-tallet, gikk det en buss i timen. Den kunne man stille klokka etter.... Og den gikk fra Lørenskog og helt til Oslo sentrum. 

Men så var det noen luringer som fant på at den bussen skulle gå til Blindern. Det ble gjennomført en påske og opplyst om via plakat i bussen. Vi som brukte den bussen på morgenen, måtte gå av i Trondheimsveien og ta en annen buss videre til byen. 

Jeg kan bare bekrefte at det er bikkjekaldt å stå langs Trondheimsveien om vinteren.

Jeg bekrefter: Bikkjekaldt!

Men så var det noen luringer som fant på at bussen bare skulle gå fra Stovner til Grorud. For de som skulle videre til Carl Berners plass ble det vanskeligere. Når målet er å mate så mange som mulig inn på t-banen, blir det problematisk. 

Ikke bare blir t-banen full. Ofte går den heller ikke akkurat dit du skal, og du må vente på nok et transportmiddelbytte langs en kald vei. Men det gikk i alle fall an å ta bussen mellom Grorud og Ahus. 

Men så var det noen luringer som fant på at bussen bare skal gå til Stovner t-bane. Ikke skal den gå til Ahus lenger heller. De som skal dit må gå av på noe de kaller Lørenskog sentrum og bytte buss der. Trolig er det bikkjekaldt også der. 

Men det gikk buss fra Majorstuen, over Lørenskog stasjon og til Stovner t-bane. 

Men så var det noen luringer som fant på at den bare skulle gå til Lørenskog stasjon. For de som ikke orker å gå opp alle bakkene, ble det en god stund å vente på ny buss.

For ikke å snakke om de som kommer med toget. Tog og buss korresponderer nemlig ikke. 

Må alltid bytte transportmiddel

Nå har jeg forresten oppdaget en ny bussrute. Den går fra Stovner t-bane til Oslo bussterminal. Jøss så flott...Det er bare det at den ikke går bortom gamle Stovner. Den kjører ned Fossumveien og rett ned på Østre aker vei. 

Uansett hvor vi på gamle Stovner har tenkt oss, så må vi bytte transportmiddel. Hva gjør vi da...tar bilen selvfølgelig. Men det er ikke stuerent i disse miljøtider. 

Har de glemt at det bor folk her? 

Bydelslederen skryter av den gode jobben de gjør. Kan hende de gjør en god jobb, men de konsentrerer seg om å gjøre den på vestsiden av Hestejordet. Stovnersenteret dreies mer og mer mot de som bor på vestsiden av Hestejordet. 

Kollektivtransporten er gjort enkel for de som bor på vestsiden av Hestejordet. De kan ta både buss og t-bane direkte til byen.

Hva med oss på østsiden av Hestejordet? Har bydelen glemt at det bor folk her? Jeg bare lurer...

Powered by Labrador CMS