Oslo-entusiasten Øystein Aurlien flankert av brødrene bak Vinterland - Aasmund og Magnus Lund.

Snart åpning av Jul i Vinterland i Spikersuppa: - Egentlig startet det i 1895, med oldfar til disse to gutta!

— Når Jul i Vinterland igjen åpner i Spikersuppa, strekker egentlig historien seg tilbake over 125 år, sier Øystein Aurlien. Sammen med ham står oldebarna til grunnleggeren av Lunds tivoli, som startet på Youngstorget i 1895.

Publisert

På hver side av Oslo-entusiast og daglig leder for Tullinsamarbeidet, Øystein Aurlien, står Aasmund og Magnus Lund.

Egentlig er de opptatt av å rigge til Vinterland i Spikersuppa. Men det er vanskelig å si nei når Aurlien ber om en selfie.

— Spenn fra Kirkens Bymisjon er med

— "Jul i Vinterland" er et flott arrangement, som får hele Oslo - og folk fra hele regionen - til å komme inn til sentrum for å oppleve byen. Nærmere 3 millioner mennesker tar del i gleden, sier Øystein Aurlien.

Aurlien er opptatt av å formidle at det er historisk sus over selskapet bak Vinterland - Lund Gruppen Arrangement.

— Det var oldefaren til Aasmund og Magnus som i 1895 startet Lunds Tivoli. Og gjett hvor det hele startet: Youngstorget!

Jul i Vinterland settes opp og er igjen snart åpent for publikum i Spikersuppa.

Mange vil nok se på Vinterland i Spikersuppa som gjennomkommersielt. Det er ikke Øystein Aurlien med på.

— En annen viktig historie i år er at Spenn fra Kirkens Bymisjon er der, sier han.

— Vakre glassengler fra Spenn selges

Spenn er et aktivitets- og arbeidstiltak i regi av Kirkens Bymisjon, der deltakerne lærer å lage vakre glassengler og ulike keramikkgjenstander som selges til private og bedriftskunder.

Arbeidsdagen for deltakerne i Spenn tilpasses den enkelte, og målet er økt livskvalitet og styrket selvtillit for den enkelte. I tillegg til at deltakerne selvsagt får betalt for arbeidet.

— Tenk, her får de som lager de vakre glassenglene stå midt på Karl Johan og selge. Dette er viktig for dem, og viktig for byen, sier Øystein Aurlien til VårtOslo.

— Alle julehjerter gleder seg!

Noe av det viktigste for Aurlien er at Vinterland skaper julestemning i byen. Og straks det blir kaldt nok skal det også bli skøyteis i Spikersuppa. Og her er det gratis å gå på skøyter.

Med egne skøyter er det gratis å hygge seg på isen i Vinterland og Spkersuppa. Men det går også an å leie skøyter når isen er lagt.

Som Oslo-entusiast og daglig leder for Tullinsamarbeidet mener Øystein Aurlien det er viktig at næringsdrivende som Aasmund og Magnus Lund finnes.

— Hadde vi hatt en bedre sentrumskoordinering og organisering i Oslo ville vi kunne skapt ennå bedre og flere juleopplevelser i byen vår. Og det ville vi selvsagt gjort på Oslos premisser, legger Aurlien til før han på sedavnlig entusiastisk vis avslutter:

— Men nå gleder alle julehjerter seg over Vinterland i Spikersuppa!

Powered by Labrador CMS