— Arbeidene dreier seg om både mindre tilpasninger og noen større oppgraderinger av holdeplassene, opplyser Sporveien.

Trikkeholdeplasser rustes opp: - Enda flere skal kunne reise med trikken, sier Sporveien

Ved 80 trikkeholdeplasser i byen rustes plattformene nå opp. — Arbeidet skjer parallelt med innfasing og testing av de nye trikkene, opplyser Sporveien.

Publisert

Bedre tilgjengelighet for alle reisende, inkludert bevegelses- og synshemmede, er et av målene i det bystyrevedtatte Trikkeprogrammet for Oslo.

Det innebærer at både de nye trikkene og 80 holdeplasser får bedre tilgjengelighet.

— Resultat av Oslos storstilte trikkesatsing

— Arbeidene dreier seg om både mindre tilpasninger og noen større oppgraderinger av holdeplassene, opplyser Sporveien.

— Tiltakene skal imøtekomme krav til universell utforming, og som et resultat av oppgraderingsarbeidet vil enda flere reisende enn i dag få muligheten til å kjøre med trikken, skriver selskapet.

Innkjøp av de nye trikkene, som nå testes ut med passasjerer, innebærer også en rekke andre oppgraderinger av trikkenettet.

De nye trikkene og oppgradering av holdeplasser skal gjøre det mer tilgjengelig for flere å reise kollektivt, mener Sporveien.

— Dette er resultate av den storstilte satsing på trikk i hovedstaden. Sporveien leder Trikkeprogrammet, som i tillegg til tiltak på holdeplassene omfatter anskaffelse av 87 nye, moderne trikker, skriver kollektivselskapet.

— Det drives også oppgradering og utvikling av trikkens baser på Grefsen og Holtet til parkering og vedlikehold, samt flere infrastrukturoppgraderinger, opplyser Sporveien.

Powered by Labrador CMS