På strekningen Veitvet og Rødtvet oppsto det utfordringer mandag morgen.

Røykutvikling på T-banen: – Kunne nok se dramatisk ut

Sporveiens ansatte reagerte selv på røyken mandag morgen.

Publisert

Like før klokken 08.30 informerte Sporveien i en oppdatering på X at det var røykutvikling på strekningen mellom Veitvet og Rødtvet på T-banen. 

– Det var nok røyk til at vi merket det. Hvis passasjerer så røyken, kunne det nok se dramatisk ut, men vi iverksatte tiltak med en gang vi observerte dette, forteller kommunikasjonsrådgiver og pressevakt Jan Rustad i Sporveien.

Det var etter kort tid fagpersonell på plass og jobbet med saken. Togene på den aktuelle strekningen snudde på Veitvet mot sentrum og på Grorud mot Vestli.

Veitvet siste stasjon

Like etter første oppdatering, opplyste Sporveien om at siste stasjon for linje 5 ble Veitvet, og at det da ikke var bane i trafikk mellom Veitvet og Grorud, mens det fra Grorud stasjon var bane mot Vestli. 

Videre minnet Sporveien om at busslinje 31 Grorud kunne benyttes.

Like før klokken 09.00 meldte Sporveien at situasjonen på Veitvet/Rødtvet var under kontroll, og at feilsøking pågikk før oppstart av trafikken kunne vurderes. 

En time senere oppdaterte Sporveien med at trafikken på linje 5 og 4 var i gang igjen, men at forsinkelser måtte påregnes.

I gang etter halvannen time

– Det var en defekt isolator mot strømskinnen som førte til røykutviklingen. Den måtte byttes og var ferdig skiftet slik at vi var i normal trafikk igjen i 10-tiden, sier Sporveiens pressevakt.

– Hvorvidt dette skyldes været blir ren spekulasjon. Isolatorene er vanligvis veldig solide, men det er en rimelig hypotese, uten at jeg kan bekrefte at været var årsaken, sier Rustad.





Powered by Labrador CMS