PlastoZilla er plassert midt i Oslo og markerer vreden over all plastforurensningen vi sørger for i naturen. Foto: Marie Peyre / Kulturetaten

I går ble skulpturen PlastoZilla avduket ved Jernbanetorget

Skulpturen PlastoZilla er laget av plastsøppel funnet i naturen og i havet. Budskapet er enkelt – menneskets forsøpling av naturen må stoppe for en bærekraftig fremtid.

Publisert

Plastozilla, en nær slektning av Godzilla, har oppstått i havet som hevn fra naturens side, og beveger seg gjennom byen. Skulpturen er ment som en bevisstgjøring om konsekvensene av forsøplingen.

Det er Asker-kunstneren Pippip Ferner som står bak kunstverket. Hun er også medlem av kunstnergruppene F36 og Guerilla plastic movement.

Asker-kunstneren Pippip Ferner står bak den rasende nye skulpturen i Oslos bybilde. Foto: Marie Peyre / Kulturetaten
Plastozilla heter den nye skulpturen laget av avfall og plassert ved Jernbanetorget. Foto: Marie Peyre / Kulturetaten

Vred over hav av plast

– Plastforurensningen er en av dagens største miljøtrusler, og jeg ønsket å belyse dette ved å lage en installasjon med lekne og humoristiske hjelpemidler. PlastoZilla har ligget i dvale i over hundre millioner år og er vred over å bli vekket til et hav fylt med plast og selv oppdage at han også er blitt til plast. Installasjonen er ment å skape engasjement og undring, ikke minst hos de unge, og inspirere alle til kanskje selv å ta i et tak, forklarer kunstneren Pippip Ferner.

Skulpturen er finansiert av Bilfritt byliv og skal stå sommeren gjennom som en påminnelse til Oslos befolkning om ikke å forsøple.

Powered by Labrador CMS