Deler av Vålerengtunnelen ble stengt onsdag ettermiddag. Dette bildet er fra en tidligere anledning.

Elbilbrann i tunnel førte til mye kø i begge retninger

I frykt for spredning ble stenging av deler av tunnelen besluttet.

Publisert

En bil fikk onsdag ettermiddag stans like etter innløpet i sydgående retning i Vålerengtunnelen på E6. Brannvesenet ble tilkalt da det røyk fra bilen. Fremme på stedet kunne de melde at det brant i en elbil, og at de var i gang med slokking.

Vegtrafikksentralen øst besluttet å stenge det sydgående løpet i tunnelen som følge av hendelsen da det muligens brant i batteriet i bilen og dette kunne utvikle seg, ifølge politiets operasjonssentral. Bilen sto i en havarilomme.

– Nordgående løp blir berørt ved at høyre og midtre felt er stengt da man må kunne jobbe via tverrslag inn mot sydgående løp. Dette medfører nok mye kø i begge retninger, uttalte operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt klokken 15.45.

Ut av tunnelen

– Brannvesenet slukker, men det er fortsatt røykutvikling i motordelen, mulig i batteriet, på bilen. Planen er å få tauet bilen ut av tunnelløpet nå, men dette styrer brannvesenet. Innsatsleder er på stedet, var meldingen fra operasjonslederen fem minutter tidligere.

Brannvesenet jobbet like etter klokken 16.00 fortsatt med å få berget bilen ut av tunnelen. Da var nordgående løp åpnet for ferdsel, mens det sydgående løpet fortsatt ville holdes stengt i en periode til.

I tilknytning til batteriet

Tre kvarter senere var også det sydgående løpet åpnet. Trafikken kunne med det passere i begge løp som normalt. Politiet oppretter sak.

– Det er usikkert hva som konkret har begynt å brenne, men det var brann i eller i tilknytning til batteriet i bilen, oppsummerte operasjonsleder idet klokken nærmet seg 17.00.

Powered by Labrador CMS