Med mindre det dreier seg om en utrykning i en nødsituasjon, vil brannvesenets ansatte aldri oppsøke boliger uanmeldt, påpeker brannvesenet etter flere meldinger om at enkelte utgir seg for å jobbe for etaten for å få tilgang på boliger.

Advarer etter besøk av falske «brannkonstabler» i flere bydeler  

Oslo brann- og redningsetat ber byens innbyggere se etter enkle tegn etter flere meldinger om uanmeldte besøk fra påstått ansatte i deres etat.

Publisert

«Den siste tiden har vi fått meldinger om at noen der ute utgir seg for å jobbe for oss for å få tilgang til boliger. Dette har skjedd i forskjellige bydeler, og per nå vet vi ikke hva deres egentlige hensikt er», heter det i en oppdatering fra etaten selv i sosiale medier onsdag.

Videre gir brannvesenet tydelig uttrykk for at deres ansatte har klare rutiner for besøk og aldri vil komme uten å gi beskjed på forhånd med mindre det gjelder en nødsituasjon.

«Vi kommer aldri uanmeldt. Vi er alltid uniformert. Vi har alltid med oss et ID-kort som vi viser frem uoppfordret. Vi kommer som regel ikke på kveldstid», oppsummerer etaten. 

«Får du uanmeldt besøk hvor personer utgir seg for å være fra brannvesenet hvor de tre første punktene ikke er fulgt, så jobber vedkommende mest sannsynlig ikke hos oss», konkluderer Oslo brann- og redningsetat selv i sin melding til innbyggerne i hovedstaden. 



Powered by Labrador CMS