Offeret for skytingen den 28. april i år skal også to år tidligere ha blitt skutt utenfor Beirut Kebab på Grønland Torg.

To siktet, men ikke pågrepet, etter skyting mot kebabrestaurant på Grønland

To menn er siktet etter at en mann i 20-årene ble skutt i en kebabrestaurant på Grønland nylig. Politiet tror de to siktede har forlatt landet. Offeret skal være skutt utenfor samme restaurant for to år siden.

Publisert

– To personer er siktet i saken, og politiet ønsker naturligvis å komme i kontakt med disse, sier politiadvokat Johannes Hafsahl ved Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet tror mennene forlot Norge kort tid etter skytingen og vurderer å etterlyse de to internasjonalt.

– De er siktet for skytingen eller medvirkning til skytingen. Vi har opplysninger om at de oppholder seg utenfor Schengen-området, sier Hafsahl.

Skytingen fant sted i tretiden natt til søndag 28. april. Den skadde mannen i 20-årene ble funnet i en kebabrestaurant, Beirut Kebab, på Grønland Torg og skal være alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Ifølge vitner, har skuddene trolig kommet utenfra. Både ansatte og kunder befant seg i restauranten da skuddene ble avfyrt. Det ble funnet et skytevåpen like ved åstedet.

Offer skutt på samme sted før

Offeret skal ha blitt skutt i beinet på gaten utenfor samme kebabrestaurant for to år siden, skriver VG

Den gangen skal det, ifølge en kjennelse fra Borgarting lagmannsrett, ha blitt avfyrt skudd mellom to kriminelle grupperinger i hovedstaden.

– Det er et sentralt spørsmål for etterforskningen om fornærmede var riktig person, altså om det var han man ønsket å ramme, sier politiadvokat Hafsahl til nevnte avis, som videre melder at offeret er kjent for politiet fra før. 

Bistandsadvokat: – Ikke kjent med konflikt

I fjor høst høst ga politiet vedkommende forbud mot å oppholde seg i området Grønland/Vaterland, men oppholdsforbudet ble senere opphevet av Oslo tingrett.

– Jeg vet at det var mange personer der, så om skuddene var ment for ham vet jeg ikke. Jeg er ikke kjent med at det har vært noen konflikt som gjør at han skal ha vært mål for skuddene, sier bistandsadvokat Bjørn Aksel Henriksen til VG om den nylige skytingen og understreker overfor avisen at han ikke er kjent med annet enn at hans klient var og spiste på restauranten da det ble avfyrt skudd.





Powered by Labrador CMS