Oslo brann- og redningsetat la torsdag ut lenser i kummer på Nordre Sjursøykai, for å finne ut hvor forurensningen kommer fra.

Fortsatt uklart hva som har forårsaket forurensning i havnebassenget: – Holder alle muligheter åpne

Forurensningen i havnebassenget som ble oppdaget mandag er fortsatt ikke identifisert.

Publisert

Siden mandag har Oslo brann- og redningsetat jobbet for å identifisere og finne kilden til en forurensning i havnebassenget, ved Hovedøya, Bleikøya og indre havnebasseng. 

Status fredag er at forklaring på forurensingen ikke er funnet, informerer kommunikasjonssjef i brann- og redningsetaten Sigurd Folgerø Dalen om. 

– Vi har benyttet ordet forurensning gjennom uka, og presiserer at dette dreier seg om «blueshine» – et begrep som brukes for å omtale filmen som legger seg på vannoverflaten ved søl av olje, drivstoff og lignende. Vi avventer svar på vannprøver mot slutten av neste uke før vi kan si noe mer presist om hva det er, sier Folgerø Dalen.

– Aksjonsgruppen fortsetter å søke bredt for å finne mulig kilde/forklaring til forurensningen, og holder alle muligheter åpne.

Torsdag morgen ble lenser lagt ned i kummer tilhørende kaianlegget ved Sjursøya/Kongshavn, for å spore eventuell forurensning. Patruljering av indre havnebasseng vil fortsette gjennom helgen, og lenser vil fortløpende kontrolleres, informeres det om i pressemeldingen.Powered by Labrador CMS