Utdelingen av Nobels fredspris på Rådhuset skjer på søndag. På grunn av dette ber Oslo-politiet folk om å være forberedt på trafikale utfordringer.

Politiet: – Enkelte trafikale utfordringer i helgen, i forbindelse med nobelprisutdelingen

– Det vil bli enkelte kortvarige stans når kortesjer forflyttes i Oslo sentrum, sier politiet. 

Publisert

Oslo er vertskap for utdeling av Nobels fredspris, med selve utdelingen 10. desember. Nobels fredspris tiltrekker seg en rekke gjester som har en profil som krever enkelte sikkerhetstiltak, sier politidirektoratet.

Det har blant annet blitt innført midlertidig indre grensekontroll fra 8. desember til 18. desember, og politiets nettpatrulje informerer om at det i helgen vil bli enkelte trafikale utfordringer i Oslo. 

– Det vil bli enkelte kortvarige stans når kortesjer forflyttes i Oslo sentrum i områdene rundt Oslo Rådhus, Stortinget, Karl Johans gate, Grand hotell, Slottet og Nobelinstituttet. Det er i tillegg enkelte endringer i muligheten for å parkere i nærheten av Oslo Rådhus, Stortinget, Karl Johans gate og Grand hotell, skriver nettpatruljen på Facebook lørdag formiddag. 

Videre oppfordrer de om å følge gjeldende anvisning på trafikkskilt, unngå bilkjøring i områdene tilknyttet fredsprisutdelingen, og å reise kollektivt. 

– Vi minner om at det foreligger et generelt flyforbud over Oslo sentrum. Luftromsrestriksjonene omfatter også privat droneflyvning, vi forutsetter at alle gjør seg kjent med dette og at forbudet overholdes, skriver nettpatruljen videre. 

Det er den iranske journalisten og menneskerettsaktivisten Narges Mohammadi (51) som skal tildeles fredsprisen, for hennes kamp mot undertrykking av kvinner i Iran og hennes kamp for menneskerettigheter og frihet for alle. Hun sitter for tiden fengsel i Iran.

Det er Mohammadi sine barn, Ali og Kiana Rahmani, som vil representere henne og ta imot diplomet på søndag. Seremonien starter klokken 13 på Rådhuset.

Powered by Labrador CMS