Politiet mens de leter etter gjerningsperson etter at en mann ble alvorlig skadd etter knivstikking inne på Vår Frelsers gravlund onsdag kveld.

Mann i 50-årene alvorlig skadd etter knivstikking inne på Vår Frelsers gravlund

– Fornærmede er under behandling på sykehus. Tilstanden er alvorlig, men fremstår ikke livstruende, sier politiets operasjonsleder. Sent onsdag kveld var ingen pågrepet, og torsdag morgen var alle aktive søk i saken avsluttet.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral meldte i en oppdatering klokken 21.10 at politiet var på plass i området Akersveien, i nærheten av Vår Frelsers gravlund, i forbindelse med at en person var blitt knivstukket. 

Det var i 21-tiden politiet rykket ut etter melding om at en mann skulle være knivstukket.

Det var da flere enheter i søk etter gjerningsperson, som hadde forlatt stedet. 

Også ambulanse var på plass og startet førstehjelp, ifølge politiet.

– Fornærmede er en mann i 50-årene. Vi har ikke mer på tilstand enn at det vurderes som alvorlig, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt og la til at den fornærmede var fraktet til sykehus.

– Ikke tilfeldig

– Opplysningene politiet har indikerer at det er en type relasjon eller kjennskap mellom fornærmede og gjerningsperson, kunne operasjonslederen videre opplyse.

Politihund i søk etter gjerningsperson.

– Det fremstår foreløpig ikke som en tilfeldig handling. Vi har per nå ingen konkrete mistenkte, utdypet Nysæter.

Den fornærmede har skader i overkropp som kan være forenlig med bruk av kniv eller annen skarp gjenstand, ifølge politiet.

Flere politipatruljer var å se i området onsdag kveld.

– Alvorlig, men ikke livstruende

Like etter klokken 22.00 informerte operasjonslederen om at hendelsen skal ha skjedd utendørs i nærheten av kirken inne på Vår Frelsers gravlund. 

– Politiet har informasjon som peker i retning av en konkret involvert person. Det er fortsatt ingen pågrepet i saken, kunne Nysæter samtidig informere om.

– Fornærmede er under behandling på sykehus. Tilstanden er alvorlig, men fremstår ikke livstruende, opplyste operasjonslederen om i 22.30-tiden.

Litt etter klokken 07.00 torsdag morgen opplyste politiet at alle aktive søk var avsluttet, og at saken hadde gått over i etterforskningssporet.



Powered by Labrador CMS