220 mennesker får plass på denne trikken.
220 mennesker får plass på denne trikken.

Den første av de nye trikkene har reist fra fabrikken i Spania og er på vei til Oslo

Allerede nå, i slutten av september, kommer den første nye trikken til Oslo. Sporveien starter testkjøringen allerede i oktober.

Publisert

Også trikk nummer to av 87 kommer i høst. Hovedstadens nye, moderne trikker skal gi plass til dobbelt så mange reisende som i dag.

– Med 87 nye trikker kan vi transportere opptil 100 millioner passasjerer i løpet av et år. Oslotrikken er den folk kommer til å reise med de neste 25 åra eller enda lenger, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Tung satsing på trikk

Aldri før er det satset så tungt på trikk i Oslo.

– Trikken er viktig for Oslo; den er utslippsfri, etterspurt av de reisende og har høy kapasitet. Trikken passer utmerket inn i et bilfritt byliv. Dette er fremtidens byreise, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Lan Marie Nguyen Berg i en pressmelding.

Det skal gå an å rulle inn på de nye trikkene, for de som har rullestol.
Det skal gå an å rulle inn på de nye trikkene, for de som har rullestol.

Innen 2024 vil de nye trikkene ha erstattet dagens gamle trikker. De 87 trikkene er 16 flere enn i dag. Hver trikk vil kunne ta 220 passasjerer per trikk, noe som øker kapasiteten betydelig. Flere dører, universell utforming og ingen trapper vil bidra til å gjøre trikkens tidsbruk per holdeplass kortere.

Vil rulle inn på trikken

Under anskaffelsesprosessen har ulike representanter for de reisende vært involvert for å sikre at trikkene dekker de ulike brukernes behov.

Magnhild Sørbotten, fra Norges Handikapforbund, er fornøyd med å ha blitt hørt ved innkjøpet av nye trikker.
Magnhild Sørbotten, fra Norges Handikapforbund, er fornøyd med å ha blitt hørt ved innkjøpet av nye trikker.

Sporveien og Ruter har gjort et svært godt arbeid med brukermedvirkning. Det gir trikker det er like lett å komme på og bruke, uavhengig av om du er rullestolbruker eller gående. Jeg ser fram til endelig å kunne rulle inn på trikken, sier Magnhild Sørbotten, regionleder for Norges Handikapforbund i Oslo.

Første video av at trikken kjører på skinner, riktignok i Spania. Trikken er nå på vei til Oslo for å starte testkjøringen. Video: Sporveien

Powered by Labrador CMS