Her setter bandet sluttstrek for karrieren etter flere tiår

Ole Ivars inntar Oslo Spektrum og setter punktum etter 60 år som band sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK) i hovedstadens storstue til høsten.

Publisert

Ole Ivars tar med seg Kringkastingsorkesteret og gjør sin siste konsert den 19. oktober i Oslo Spektrum.

Det melder VG, som skriver at dansebandet har bestemt seg for å holde på til bandet fyller 60 år – og det skjer altså på senhøsten.

Egentlig skulle de lagt inn årene allerede i fjor høst, men nå har de bestemt seg for når den endelige sluttstreken skal settes på avskjedsturneen kalt «Takk for alle fine år».

– Vi ser fryktelig fram til dette. Jeg får litt hjertebank bare av å prate om det! Når siste tone klinger ut i Spektrum, blir det nok en veldig rar følelse. Jeg skal ikke si at det ikke vil komme noen tårer heller. Jeg var jo en av dem som gråt i «Hver gang vi møtes». Jeg også, sier Ole Ivars-sjef William Kristoffersen, som kom med i Ole Ivars i 1983, til avisen.

William Kristoffersen utelukker ikke at det kommer noen tårer under avskjedskonserten – selv om han gleder seg til å spille med Kringkastingsorkesteret på Oslos største scene.

Til Oslos største scene tar Ole Ivars altså med seg NRKs eget orkester, hvis orkestermedlemmer i det daglige har sin arbeidsplass på Store Studio på Marienlyst.

Ole Ivars ble stiftet i 1964, fikk sitt gjennombrudd i 1968 med sangen «Regnets rytme», har gitt ut 37 studioalbum, solgt til et tosifret antall gull- og platinaplater og vunnet åtte Spellemannpriser. 

De er blitt kåret til «Tidenes Norske Danseband» av NRK og fikk i 2014 låtene sine hele veien opp til Nationaltheatrets hovedscene i musikalen «En får væra som en er».

Dansebandet opplevde også en høyst uventet revitalisering av sin gamle låtklassiker «Jag trodde änglerna fanns» da DJ-en Kamferdrops gjorde den ny i tropical houseversjon, hele veien til topps på Sveriges sommerhitliste i 2017 og streamet 40 millioner ganger.

Som bandets låtskriver, har Kristoffersen mottatt Kongens fortjenstmedalje for sin produksjon av låter. 

Ole Ivars fotografert i 1969 med gull- og sølvplater for låten «Regnets rytme» og debutalbumet. Ole Ødegaard og Arne Willy Foss, som står til høyre, er de eneste gjenværende originalmedlemmene i dansebandet – som den gang ble kalt popgruppe.

Før jul i fjor mottok han Alf Prøysens ærespris, med en jurybegrunnelse som lød «Nett som hjå Alf Prøysen går songane til Kristoffersen rett ut og rett fram i hjartehøgde på folk».



Powered by Labrador CMS