Mathias Luppichini, Ina Svenningdal og Veslemøy Mørkrid spiller Spelet om trona på SALT, til stor glede for publikum

Glem Game of Thrones. Nå går Spelet om Trona for fulle hus på Langkaia

Da koronapandemien satte midlertidig stopp for de aller fleste kulturprosjekter lagde Overspillteateret sin egen versjon av Game of Thrones på SALT. Det har blitt til en av sommerens store suksesser i Oslo.

Publisert

Den amerikanske fantasy- og dramaserien hadde premiere i april 2011, og ble umåtelig populær, ikke minst i Norge.

Nå har serien fått en såkalt spin off hos SALT på Langkaia.

— Idéen til Spelet om Trona dukket som så mye annet opp på en god kveld. På et fuktig nachspiel på St. Hanshaugen et sted ble idéen klekket ut, forteller en av initiativtakerne, Patrik Asplund Stenseth.

— Et ekte, skranglete sommershow

— Det var i månedskiftet mellom april og mai i år. Mens koronakrisen var på sitt tøffeste. Mange av oss hadde mistet alle prosjekter, sier Stenseth.

– Det har blitt et karakterutvalg som ikke ligner grisen. Her er det parykkskift i full fart, sier medprodusent og medinitiativtager Patrick Aspelund Stenseth.

— Spelet om Tona er et ekte, skranglete sommershow med musikk, improvisasjon og løssluppen kødding med publikum, fremført av fire av Oslos morsomste skuespillere Ina Svenningsdal, Mathias Luppichini, Veslemøy Mørkrid og Patrik Stenseth, sier medprodusent og medinitiativtager Sjur Marquardsen .

Skuespillerne har med seg Christiam Stähler som musiker i oppsetningen.

Stykket er regissert av teatersjefen på Brageteateret, og tidligere grunnlegger av improteateret Det Andre Teatret, Nils Petter Mørland, forteller Marquardsen.

Kan bli fast sommertradisjon på SALT

Spelet om Trona hadde premiere på SALT 25. juni, og ble tatt i mot med åpne armer av et kultursultent oslopublikum.

Det har vært fulle hus gjennom hele perioden. Latteren har sittet løst hos publikum, helt fra premièren.

Ina Svenningdal har full kontroll på publikum på SALT

Forestillingen er et initiativ fra SALT, og sikter mot å bli en sommertradisjon der de til slutt kommer gjennom alle åtte sesonger av Game of Thrones.

SALT har en sommermeny med 250 arrangementer denne sommeren. Der store arrangører har måttet avlyse på grunn av smitteverntiltak, kan små scener fortsatt levere levende musikk.

Billetter igjen fra 15. juli

Hvis du vil se Spelet om Trona kan det være lurt å bestille billett allerede nå. Forrige forestilling var utsolgt. Når denne artikkelen publiseres er det fortsatt billetter igjen til forestillingen fra og med 15. juli.

— Vi er veldig takknemlige for å få være med å seile med den sjørøverskuta SALT har blitt. De har gjort mye for Oslofolk denne sommeren, sier Patrik Asplund Stenseth.

— Vi har kalt oss Overspilltateret og det var ingen selvfølge at publikum, som aldri hadde hørt om oss, ville slutte opp om forestillingen på den måten de har gjort, sier Stenseth.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS