«If Gaza burns so does the entire world», står det å lese ved leiren med flere telt som har blitt satt opp utenfor Kunsthøgskolen i Oslo til støtte for Palestina i forbindelse med Gaza-krigen. Nå vil MDGs gruppeleder i Oslo gjøre Gaza til vennskapsby for hovedstaden her til lands.

Vil gjøre Oslo til Gazas vennskapsby

Oslo bør bli vennskapsby med Gaza by, mener Oslo MDGs gruppeleder Sirin Stav.

Publisert

Det til tross for at Miljøpartiet De Grønne stemte mot Rødts forslag om det samme for et par år siden, skriver NRK.

Stav mener situasjonen har forandret seg dramatisk de siste månedene, med tanke på krigen mellom Israel og Hamas som har ført til voldsomme sivile tap og en kritisk humanitær situasjon.

– Et symbol

– Derfor mener vi at Oslo både må bidra med humanitær hjelp og etablere et tettere samarbeid med en palestinsk by. Det vil være et symbol på solidaritet med palestinere både i Palestina og Oslo, sier Sirin Stav.

Videre understreker MDG-toppen at vennskapsbystatus ikke betyr vennskap med Hamas, og at Tromsø har vært vennskapsby med Gaza i over 20 år.

MDG-topp Sirin Stav vil ha vennskapsbystatus med Gaza by. Her fra åpningen av Oslo sentrum brannstasjon i 2023, da Stav var byråd for miljø og samferdsel.

Ingen vennskapsbyer i dag 

– Formålet her er et folk-til-folk-samarbeid, samarbeid med ungdom og sivilsamfunnet, som skoler og kulturinstitusjoner.

Oslo har formelt sett ingen vennskapsbyer i dag, men derimot en håndfull samarbeidsbyer og -regioner.

Powered by Labrador CMS