Omer Bhatti. Foto: Massimo Masini Photography

— Jeg har reist mye rundt, og sett mye fattigdom

Publisert

Oslo-artisten Omer Bhatti samler inn penger til årets TV-aksjon — på fly. At Pakistan er ett av landene pengene går til gjør det ekstra personlig for ham.

TV-aksjonen til NRK 2017 sendes i kveld, og i år skal det for første gang også være bøssebærere i lufta — en av dem er Omer Bhatti.

— Hvis jeg kan hjelpe til og gi noen barn muligheten til skolegang, og i hvert fall håp og trygghet så er det ikke noe spørsmål, jeg gjør det, sier artisten på telefon fra flytoget.

Ekstra personlig når Pakistan er med

Omer Bhatti er en norsk artist som har norsk mor og pakistansk far som vokste opp i Oslo. Han forteller at det er spesielt for han at Pakistan er et av landene innsamlingen i årets TV-aksjon går til.

— Innsamlingen går til UNICEFS arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt i Pakistan, Syria, Colombia, Sør-Sudan og Mali. Jeg ville bidratt uansett, men siden jeg er halvt pakistansk selv blir det ekstra personlig.

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder stå i dag uten skolegang, og UNICEF jobber for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av krig og konflikt. Bhatti skal fly fram og tilbake fra Oslo til Molde, og samle inn penger til formålet.

— Jeg er veldig glad i barn, og synes det er bedre å gi dem håp og noe smart de kan ta med seg videre for å hjelpe seg selv, i stedet for å bare gi dem masse ting og tang. Og det gjør TV-aksjonen i år med tanke på å samle penger til skolegang, sier Bhatti.

Omer Bhatti er Norwegians ambassadør som "luftens bøssebærer". Foto: Norwegian

Samler inn penger på 100 flyvninger

TV-aksjonen er en årlig innsamlingsaksjon til veldedige formål, som har blitt arrangert av NRK i samarbeid med utvalgte organisasjoner siden 1974 — i år UNICEF.

UNICEF er også Norwegians partner, og flyselskapet har i år bestemt seg for å ha bøssebærere om bord i dag.

— Dette er en spesiell dag for oss i Norwegian. Alle som jobber i kabinen vår er med og samler inn penger til UNICEF og TV-aksjonen i over 100 flyvninger, sier Norwegian-sjefen Bjørn Kjos i en video flyselskapet har delt i dag på sine Facebook-sider.

Gjennom en Facebook-kampanje har de trekt seks vinner som skal være "Luftens bøssebærere", sammen med ansatte, og Bhatti som ambassadør.

— Det er veldig gøy å bli spurt om å bli med. Jeg gleder meg, og ser på det som en ære, sier Bhatti.

Omer Bhatti. Foto: Massimo Masini Photography

— Jeg ble helt sjokkert

— Jeg har reist mye rundt, og sett mye fattigdom, forteller Bhatti.

Han sier at det er en selvfølge for han å bidra som bøssebærer.

— For noen år siden var jeg i Sør-Afrika i forbindelse med Nelson Mandela Foundation. Da ante jeg ikke hva jeg skulle komme til, men jeg ble helt sjokkert. Det er som man ser på TV, men enda verre, og enda sterkere møter. Jeg møtte barn som var seks til tolv år gamle, som såvidt får mat, er altfor tynne og som bor i små skur. Det gjorde veldig sterkt inntrykk på meg.

Fra klokken 14.00 til 18.00 er Bhatti bøssebærer, og Norwegian sender live på sine Facebook-sider. Foruten i lufta foregår innsamlingen til årets TV-aksjon både gjennom bøssebærere som går på dører over hele landet og gjennom direkte bidrag fra bedrifter og privatpersoner.

Powered by Labrador CMS