Regine Folkman Rossnes
Takket være Stolpejakten, har jeg oppdaget flere statuer jeg ikke visste om. Som denne på Blindern, forteller Regine Folkman Rossnes.

Stolpejakten gir Oslove via spasering

Jeg er blitt mer begeistret enn det jeg så for meg. Takket være Stolpejakten har jeg greid å komme meg ut av huset for å ta korte turer i nærområdet. Det føles godt å ha hverdagslige mål en greier å oppnå, ikke bare de store drømmene.

Publisert

Jeg er veldig glad i å gå på tur. Det hender jeg går rundt uten mål eller mening. Men for meg gir det mer motivasjon når jeg setter meg mål.

For noen år siden fullførte jeg boken «Oslove – de aller beste turgåturene» av Hanna Norberg. Om du bor i Oslo og er glad i å gå på tur, kan denne boken anbefales. Den ga meg også mersmak i å bli enda bedre kjent med hjembyen min. Dessuten er jo Oslo stadig vekk i forandring.

papegøye
Denne papegøyen Regine på broen ved studentboligene i den gamle siloen på Grünerløkka.

For å få nye turmål lastet jeg derfor ned appversjonen av Stolpejakten denne sommeren. Den finnes eventuelt som fysisk kartmappe, dersom man heller ønsker det. Konseptet går ut på å finne stolper som er plassert rundt omkring, som også har ulik vanskelighetsgrad. På den måten vet man også om de er tilgjengelige å finne via sykkel eller rullestol.

Jeg er begeistret

Jeg er blitt mer begeistret enn det jeg så for meg. Å gå på stolpejakt binder flere av mine interessefelt sammen. Jeg får mosjonert, blir bedre innen kartlesing og det skjer i hjembyen min.

Ikke bare finner jeg veier jeg ikke har gått tidligere, enkelte stolper gir også historisk informasjon om stedet man er på. Jeg får også fotografert, og har kommet i snakk med flere hyggelige folk underveis på turene mine. Et lite fellesskap.

Det er også mulig å vinne premier i nærområdet med Stolpejaktens samarbeidspartnere. Hver registrerte stolpe gir automatisk et lodd for å være med i trekningen. Det hadde vært moro å vinne en premie, men dette er ikke min hovedgrunn til å gå. Det blir i så fall en bonus.

Det føles godt

Sommeren har værmessig ikke vært på sitt beste i år. Det frister ikke så mye å gå på tur i sumpete skogsområder for min del. Og selv om jeg har bodd i Bergen tidligere, har jeg likevel blitt avvent å vende meg til regn.

For meg som tekstforfatter, blir det en del stillesitting. Takket være Stolpejakten har jeg greid å komme meg ut av huset likevel, og tatt korte turer i nærområdet. Det føles også godt å ha hverdagslige mål en greier å oppnå, og ikke bare de store drømmene.

Jeg har visst om Stolpejakten i flere år, men erfarer at en del ikke vet om dette konseptet. I skrivende stund er det plassert ut 15.535 stolper i landet… Enn så lenge har jeg besøkt 175 av dem. Bli med da vel!

Powered by Labrador CMS