Oslo 20230419. Utvalgsleder Hallstein Bjercke deltar på møtet i forbindelse med at utdanningsetaten har gitt opplysninger om at barn som utøver vold identifiseres i Oslo.
– Jeg driver ikke med garantier. Det er noe tull, sier Oslo Venstres Hallstein Bjercke, på spørsmål om de kan garantere at de ikke vil samarbeide med INP, som i flere målinger ligger an til å få en plass i bystyret i Oslo.

Venstre i Oslo vil ikke lukke døren for Industripartiet

Venstre vil ikke garantere at de ikke vil samarbeide med Industri- og næringspartiet i Oslo etter valget. Det liker ikke MDG.

Publisert

Med et jevnt valgresultat i Oslo kan det ferske Industri- og næringspartiet (INP) havne i vippeposisjon.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har slått fast at det er uaktuelt å samarbeide med INP, på grunn av partiets syn på klimaendringer. Høyre har ikke utelukket et INP-samarbeid i hovedstaden. Det vil heller ikke Venstre.

– Jeg driver ikke med garantier. Det er noe tull, sier Hallstein Bjercke, førstekandidat for Venstre i Oslo til Klassekampen.

Åpner også for Frp

Bjercke understreker at Venstre går til valg på et blågrønt byråd i Oslo, bestående av Høyre og Venstre, og sier det er «usannsynlig» at de vil samarbeide med Frp og INP.

Une Bastholm, stortingsrepresentant for MDG, reagerer kraftig på at Venstre ikke kan garantere at de ikke vil samarbeide med INP.

– Jeg synes det er helt utrolig at Venstre ikke kan garantere for at de ikke vil gi makt til et parti som INP. Det burde være lett å gjøre for Venstre, når INP står for alt det motsatte av det Oslo og Norge trenger som har med klima og natur å gjøre, sier Bastholm.

Powered by Labrador CMS