Grünerløkka postkontor i Markveien 35 B stenger dørene permanent. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Grünerløkka postkontor må stenge

Grünerløkka postkontor må flytte fra de eksisterende lokalene i Markveien, og Posten har ikke klart å finne et nytt sted å leie i området. Derfor stenger de permanent denne måneden. Les hvor du henter posten din etter stengingen.

Publisert

— Eierne av bygget skal rive deler av det og bygge om. Vi har fått forlenget husleiekontrakten en god stund mens vi parallelt har lett etter nye lokaler, men vi har dessverre ikke klart å finne passende lokaler. Vi skulle gjerne fortsatt her, men tilbudet blir flyttet over til et postkontor og en post-i-butikk i området, forteller daglig leder Finn Otto Aarseth på postkontoret i Markveien.

Postkontoret i Markveien 35 B stenger dørene for siste gang mandag 21. oktober, klokken 12.

Daglig leder Finn Otto Aarseth i Grünerløkka postkontor. Aarseth, som har valgt å gå for den mer tradisjonelle (og utvilsomt mye kulere) tittelen "postmester" på visittkortet, synes det er trist at postkontoret han leder forsvinner. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Veldig trist

Beslutningen ble tatt før sommeren, ifølge Aarseth.

— Eierne av bygget har gitt oss mulighet til å bli her frem til og med desember, men for oss er det ikke aktuelt å flytte ut da. Slutten av november og begynnelsen av desember er tiden rundt Black Friday, og så er det jul, så det er en svært hektisk periode hvor det passer dårlig å påbegynne en flytteprosess, sier han.

— Grünerløkka, Bogstadveien og Majorstuen er de vanskeligste stedene å finne lokaler i Oslo. Vi har vært på leting etter alternativer på Grünerløkka veldig lenge, uten resultat. Lokalene har ikke vært store nok eller har hatt feil utforming. Det har heller ikke vært plass til inn- og utlevering av post med bilene våre, sier den daglige lederen.

— Vi som jobber her synes selvfølgelig det er veldig trist, både for kundene og oss. Men for kundene er det heldigvis alternativer i området, og personalet blir jo flyttet over til nærliggende kontorer, sier Aarseth.

Grünerløkka postkontor i Markveien tar mye plass. Det skal ha vist seg å være umulig å finne noe tilsvarende i området. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Her henter du posten din

Hvis postkontoret i Markveien er ditt utleveringssted for registrerte sendinger, og for brev som er for store for postkassen, bestemmer postnummeret ditt hvor du henter posten i fremtiden:

  • Postnummer 0551-0554: Carl Berner post-i-butikk (dette er en ny post-i-butikk), REMA 1000 Rodeløkka, Trondheimsveien 72. Åpningstider: man-lør 07:00 - 23:00.
  • Postnummer 0555-0557: Rodeløkka postkontor, Dælenenggata 3. Åpningstider: man-fre 09:00-18:00, lør 10:00-15:00.
  • Har du postboks på Grünerløkka postkontor, flyttes postboksen til Carl Berner post-i-butikk, REMA 1000 Rodeløkka, Trondheimsveien 72. Åpningstider: man-lør 07:00 - 23:00.
  • Uavhentede sendinger kan hentes fra de nye lokasjonene fra tirsdag 22. oktober.

Det finnes også en Sofienberg post-i-butikk i Extra-kiosken i Trondheimsveien 5A.

Skulle legges ned før

Allerede i 2014/15 skulle postkontoret legges ned og erstattes av post-i-butikk. Den gangen fant ikke Posten en passende butikk i nærområdet. Det var blant annet ikke mulig å ha post-i-butikk i Kiwi i samme bygg, og ellers i nærområdet er det kun småbutikker.

Dermed ble ikke postkontoret lagt ned den gangen, men nå er det likevel slutt.

Grünerløkka postkontor i Markveien. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Powered by Labrador CMS