Pressekonferensen om terrorsaken med leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE), Grete Lien Metlid, på Politihuset i Oslo.
Pressekonferensen om terrorsaken med leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE), Grete Lien Metlid, på Politihuset i Oslo.

Metlid: Politiet holder ikke tilbake informasjon om voldtekter i Oslo

Politiet i Oslo opplyser at de gjør en vurdering i hver enkelt sak om de skal gi informasjon om voldtekter, og hevder de ikke tilbakeholder informasjon.

Publisert

Spørsmålet kom opp etter en voldtekt 5. oktober, som Oslo-politiet ikke opplyste om kvelden hendelsen fant sted.

Politiet avviser at de har retningslinjer som sier at de ikke skal gå ut med denne typen saker til offentligheten.

Leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier til Avisa Oslo at politiet for en del år siden hadde en gjennomgang av retningslinjene om hvordan de omtalte slike alvorlige saker.

– Dette handlet ikke om at vi ikke vil gå ut med denne typen saker, men en større bevissthet innad på hvordan og når vi går ut med informasjonen etter konkrete vurderinger i den enkelte sak, sier Metlid.

Voldtekten 5. oktober ble først omtalt som en overfallsvoldtekt, men etterforskningen viste at det var en relasjon mellom de involverte.

– Det synliggjør at når vi uttaler oss i mediene må vi ha tilstrekkelig informasjon og gjøre nøye vurderinger av hvordan vi går ut, sier hun.

Hun trekker også fram sommeren og høsten 2021, da det var flere voldtekter i Oslo. At politiet da gikk ut og informerte om dette, mener Metlid tilbakeviser at de har en strategi om at å ikke gå ut med dette.

Powered by Labrador CMS