Janni Thomsen; Vålerenga, ble kåret til årets beste spiller i toppseriekamper. Her stående foran flere Brann-spillere, som vant Toppserien.

Vålerenga, Brann og Rosenborg vil skrote toppseriesluttspillet – ønsker skandinavisk superturnering

Brann, Rosenborg og Vålerenga er ikke fornøyd med sluttspillet i Toppserien og ønsker heller en skandinavisk turnering ved siden av seriespillet.

Publisert

Det kommer fram i et forslag de tre klubbene har sendt inn for behandling på Forbundstinget i 2023.

– Sluttspillet ga oss flere kamper på et noe høyere nivå, men det var manglende oppslutning rundt kampene, økt sportslig belastning i en tid der vi ønsker å spille i Europa, og det ble en krevende uforutsigbarhet, sier styreleder Pål H. Thorsen i Brann Kvinner til BA , som omtalte saken først.

Skandinavisk sluttspill

De tre klubbene foreslår å fjerne sluttspillet i Topperserien, øke antall lag og se på mulighetene for en skandinavisk turnering for topplagene i Sverige, Danmark og Norge.

Oppsettet har tidligere blitt forsøk på herresiden med Royal League. Det varte bare mellom 2004 og 2007.

– Royal League har blitt et belastet begrep, men Branns herrer hadde både sportslig og økonomisk gevinst derfra. Jeg vet at de skandinaviske forbundene har ønsket å børste støv av ideen, men Norge holder igjen, sier Thorsen.

Klubbenes forslag

Toppserien: Øke fra 10 til 12 lag. Spille som vanlig serie med doble oppgjør (alle møtes hjemme og borte). Lag nummer 10 spiller kvalifisering hjemme og borte mot lag nummer 3 i 1. divisjon. Lag nummer 11 og 12 rykker ned.

1. divisjon: 10 lag, som i dag. Lag 1 og 2 rykker direkte opp. Lag 9 og 10 rykker ned til 2. divisjon.

Overgangsordning i 2023: Toppserien har dagens 10 lag, der alle møtes tre ganger, slik at det blir 27 serierunder. Hjemmekampfordeling for serierunde 19-27 avgjøres ved loddtrekning, men slik at alle får minst fire hjemmekamper. Lag 10 spiller kvalifisering hjemme og borte mot lag 3 i 1. divisjon. Lag 1 og 2 i 1. divisjon rykker direkte opp.

Skandinavisk turnering: Ønsker å utrede å etablere en skandinavisk turnering med de fire beste lagene fra Norge, Sverige og Danmark fra og med 2024-sesongen.

Powered by Labrador CMS