Oslo 20210913. Jon Helgheim på Fremskrittspartiets valgvake på Bristol  ved stortingsvalget 2021.Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20210913. Jon Helgheim på Fremskrittspartiets valgvake på Bristol ved stortingsvalget 2021.Foto: Terje Pedersen / NTB

Jon Helgheim etter Frps dårlige resultat i Oslo: - Trolig er jeg ferdig i norsk politikk på dette nivået

Frps innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim mister plassen på Stortinget og sier han trolig er ferdig med politikk på det nivået. Frp får kun inn en representant direkte fra Oslo, Christian Tybring-Gjedde.

Publisert

— Jeg er et stykke unna plass på Stortinget, det gjenstår jo en mulighet for et utjevningsmandat, men sannsynligvis er jeg ferdig i norsk politikk på dette nivået, sa Jon Helgheim (Frp) til VG før alle stemmer fra Oslo var talt opp valgnatta.

Helgheim, som fremdeles har et år igjen i Frps sentralstyre, ble valgt inn som Frps andrekandidat i Buskerud i 2017, men tapte kampen om å bli partiets listetopp i valgdistriktet foran årets valg.

Michael Tetzschner ute av Stortinget

Dermed valgte Helgheim å takke ja til 2.-plassen på partiets liste i Oslo etter at Siv Jensen trakk seg. Men Frp endte med en oppslutning på 6 prosent i Oslo. Det er en tilbakegang på 3,5 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg i 2017.

I Oslo vil også Høyre-veteran Michael Tetzschner miste stortingsplassen sin. Aps lokalleder Frode Jacobsen vil heller ikke få plass som fast møtende stortingsrepresentant.

Venstre, SV og Rødt får alle et mandat mer enn i 2017 og ender opp på tre, tre og to mandater.

Jan Bøhler, som i november i fjor meldte overgang fra Ap til Sp, er også ferdig på Stortinget.

Powered by Labrador CMS