Overblikket

Sebastian Johansen
Sebastian Johansen og Vålerenga gikk skikkelig på trynet hjemme mot Sparta lørdag.

Totalt havari for Vålerenga ishockey. Bomben ligger i hvordan det skjedde

Nesten med en gang Vålerenga ishockey hadde sementert nok en rekord, denne gang i antall sammenhengende seire på hjemmebane, gikk det galt. Fryktelig galt.

Publisert

Det som skulle bli en vakker helg i Vålerengas ånd ble det totale havari. Hjemme i Jordal Amfi raknet Vålerenga i størrelsesorden Grand Canyon lørdag, og oppe på Valle gikk det enda verre for hjemmelaget, som brutalt ramlet ned en divisjon.

Tårer og tenners gnidsel ble søndag kveld utfallet. Vålerenga dumpet en divisjon da de tapte straffekonkurransen mot storheten Kristiansund.

En smule overrasket

Nok ball. Over til hockey.

At Vålerenga taper for Sparta Sarpsborg i Jordal Amfi er ingen stor bombe, det er en liten en. Bomben ligger i hvordan det skjedde. Når Sparta Sarpsborg hadde scoret fem(!) ganger på drøye 43 minutter klarte vår Alex Dostie å vrenge seg fri og score trøstemålet helt på egenhånd.

Vi skal ikke belære coach Fredrik Andersson i taktikk, og vi kjenner ikke helsetilstanden på vår andre målvakt Joona Partanen, men vi ble en smule overrasket når ikke Tobias «Tuben» Breivold tok plass i båsen på 0-4 etter snaue 33 spilte minutter.

Vi gidder ikke sjekke, men Sarpsborg har minst en uventet seier i nye Jordal Amfi.

Ikke noe skrotlag

Men dette er altså Vålerenga sitt vålerengelsk beste. Et gedigent bananskall hele laget sklir på og ramler på stumpen over. Vi har sagt det før, og vi gjentar det: i første rekke er Vålerengas verste fiende seg selv. Ikke Stavanger (døgnflue), og ikke Storhamar. Selv om Storhamar kommer tett opptil.

Og hold deg fast, dette er sannsynligvis ikke det siste bananskallet denne sesongen. Sparta Sarpsborg er så visst ikke noe skrotlag. Sjur Nilsens soldater har hatt litt stang ut så langt denne sesongen. Tabellen juger kanskje en smule (ikke et helt brød), selv om det finnes standhaftige folk som mener tabellen aldri juger.

Vi mener de tar feil.

Rett bak oppsopet ved Mjøsa

Det som er skremmende, er at Vålerenga i god statistisk tradisjon og ånd skal rakne mot et av skrotlagene fra 8. plass og nedover. Og der ryker sannsynligvis seriegullet. Vålerenga er nå fire poeng bak oppsopet sør ved Mjøsas bredd, og vi er redd det ikke blir mindre.

Vi har en litt barnslig tro på coach Andersson, vi håper han skal finte ut resten av lagene vi skal møte noen flere ganger.

Vi krever på ingen måte Fredrik Anderssons hode på et fat, det holder med et par hårlokker. Eller… Det kan vise seg vanskelig.

Like vanskelig som å vinne serien? Det vil tiden vise.

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

Powered by Labrador CMS