Kommunaldepartementet opplyser at rivingen av Y-blokka i Regjeringskvartalet ikke starter før jul. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Rivingen av Y-blokka starter ikke før jul

Motstandere av rivingen av Y-blokka i Regjeringskvartalet frykter at rivingen starter før jul. Det avviser Kommunaldepartementet.

Publisert

– Y-blokka vil ikke bli revet før jul, skriver statssekretær Lars Jacob Hiim (H) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en epost til Dagsavisen.

Han viser til at Statsbyggs søknad om igangsettelse er til behandling i kommunen.

– Det vil ta tid fra igangsettingstillatelsen foreligger til den faktiske rivingen begynner, og rivingen vil ta tid. Statsbygg har allerede fått rammetillatelse til å rive Y-blokka. De følger helt vanlig praksis når de nå har søkt om igangsettelse, opplyser Hiim.

Fikk utsatt rivingen

Kommunaldepartementet besluttet i forrige uke å vurdere nye momenter som er spilt inn i forbindelse med rivingen av Y-blokka i Regjeringskvartalet, skriver NRK.

KMD behandler fortsatt saken og vurderer «nye momenter» i saken om riving av Y-blokka. Det skjer etter at Norske arkitekters landsforbund, Oslo Arkitektforening og Fortidsminneforeningen, som forsøker å stanse rivingen, ba om en utsettelse i saken.

Vurderer internasjonale regler

– Saken er høyt prioritert i departementet, og vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om når avgjørelsen vil foreligge, skriver Hiim.

Ett av momentene som vurderes, er om rivingen er i strid med internasjonale konvensjoner som står over norsk lov.

Powered by Labrador CMS