Både hovedstaden og omkringliggende områder på store deler av Østlandet og Sørlandet er omfattet av det oransje farevarselet.

Har sendt ut oransje farevarsel

Meteorologisk institutt sendte fredag ut oransje farevarsel for svært mye is mandag og varsler svært vanskelige kjøreforhold blant annet i Oslo-området.

Publisert

Farevarselet gjelder for store deler av Sør-Norge, Oslo inkludert. Med varselet følger et par enkle anbefalinger fra Meteorologisk institutt: bruk helst brodder og følg råd og sjekk status fra transportaktører. 

I tillegg påpekes det at transporttjenester kan bli påvirket på det som omtales som skikkelig hålkeføre.

«Det er ventet mildvær og regn på snø- og islagt vei. Dette ventes å gi svært store utfordringer for fremkommelighet. Vurder om du må reise», heter det i varslet.

Meteorologene understreker på sin X-konto at det er svært vanskelige kjøreforhold i vente som følge av at vi i helgen får mildvær.

Starter som snø

Nedbøren vil starte som snø, men etter hvert gå over til underkjølt regn og regn.

«Mandag kan gi ekstra store utfordringer med regn som fryser på bakken og underkjølt nedbør. Ikke kjør hvis du ikke må», lyder den klare meldingen fra Meteorologene.

Varigheten på varslet er fra midnatt til klokken 16.00 mandag 22. januar. 

Søndag er det gjeldende gult farevarsel i Oslo-området.

Gult farevarsel

Døgnet i forveien gjelder gult farevarsel for is i Oslo-området.

Det advares i denne perioden om at isen kan være vanskelig å se, at det kan være lurt å vurdere bruk av brodder samt at det bør beregnes ekstra tid til transport og kjøring. 

Den enkelte sjåfør bes om å ta ansvar for bruk av riktige dekk, kjøre etter forholdene og sjekke veimeldinger på 175.no.

Les mer om hvordan Ruter og bymiljøetaten forbereder seg på såpeglatte veier her:

Powered by Labrador CMS