Siavash Mobasheri er gruppeleder for Rødt i bystyret. Her står han i bystyresalen under et møte.
Rødts gruppeleder i bystyret, Siavash Mobasheri, vil ha slutt på at heltidspolitikere i Oslo får tre måneder med lønn etter at de har gått av.

Rødt reagerer på at Robert Steen (Ap) får 340.000 i etterlønn. - Politikere kan gå på Nav som vanlige folk

— Det er på høy tid å skrote ordningen der oslopolitikere får tre måneder med lønn etter at de går av, sier Siavash Mobasheri (Rødt). Han reagerer på at tidligere helsebyråd Robert Steen får over 340.000 kroner i etterlønn.

Publisert

I slutten av forrige uke bekreftet byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at tidligere helsebyråd Robert Steen (Ap) har søkt og fått innvilget tre måneder etterlønn.

Ordningen med etterlønn har eksistert i Oslo-politikken i flere tiår. Det vil Rødt ha en slutt på.

— Robert Steen er en hyggelig og dyktig fyr

Med en årslønn på over 1,3 millioner kroner som helsebyråd betyr det at Steen får utbetalt til sammen over 340.000 kroner i etterlønn de neste tre månedene.

— Jeg synes Robert Steen er en dyktig og hyggelig fyr, men jeg mener prinsipielt at ingen heltidspolitikere skal ha en særordning med etterlønn, sier Rødts gruppeleder i bystyret, Siavash Mobasheri.

— Heltidspolitikere kan gå på Nav som vanlige folk. Hvis velferdsstaten vår skal være god nok for folk flest, så må den også være god nok for avgåtte toppolitikere, sier Rødt-politikeren til VårtOslo.

Forutsetningen for utbetalingen av over 340.000 kroner til Robert Steen er at den nylig avgåtte helsebyråden ikke har annen inntekt i tremåneders-perioden etterlønn utbetales.

Mener lønna til Oslo-politikere er alt for høy

— Ettergodtgjøringen blir avkortet mot eventuell annen inntekt i perioden etter bestemmelsene i kommunens reglement for godtgjøring og velferdsgoder, opplyser Raymond Johansen.

Tidligere skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) fikk også etterlønn i tre måneder da hun gikk av høsten 2021.

Da Sylvi Listhaug (Frp) gikk av som helsebyråd i 2009, ble det kjent at hun dro til Thailand med familien mens hun fikk etterlønn fra kommunen.

Utbetalingen var den gang brutto 80.000 kroner i måneden.

— Maler et bilde av bortskjemte folkevalgte

— Servitører hadde i 2022 snittlønn på 402.600. Det forteller mye om hva slags lønnsnivå heltidspolitikere i Oslo har lagt seg på, mener Siavash Mobasheri.

— Vi i Rødt mener det er på høy tid å skrote etterlønnsordningen hvor heltidspolitikere får tre måneder med lønn etter at de går av. Denne særordninga svekker tilliten til de folkevalgte, sier han.

— Det er ikke rart at det har blitt malt et bilde av bortskjemte folkevalgte som har tatt for seg av godene de har tilgang på, på vanlige folks regning. Nå håper vi at Oslo bystyre blir med på en innstramning, legger Mobasheri til.

Powered by Labrador CMS