En mann ble alvorlig skadd etter ha blitt angrepet med et stikkvåpen på Lambertseter, 29. april 2021.

Oslo universitetssykehus bøtelagt etter sakseangrep

Sykehuset er ilagt et forelegg på 750.000 kroner etter å ha skrevet ut en psykiatrisk pasient, som senere holdt på å drepe en butikkansatt på Lambertseter med saks.

Publisert

Det melder TV 2.

Sakseangrepet skjedde tidlig på morgenen 29. april 2021. Mannen i 20-årene gikk inn på Bunnpris-butikken på Lambertseter, hentet en saks i en hylle og gikk så til kassa for å betale. Han fikk der hjelp av mannen i kassa med å få saksa ut av emballasjen, hvorpå mannen i 20-årene få sekunder senere angrep den ansatte.

Den butikkansatte ble stukket flere ganger i overkroppen og fikk store skader. For drapsforsøket ble mannen i fjor sommer dømt til tvungent psykisk helsevern.

Mener mannen ikke fikk forsvarlig helsehjelp

Nå har det også kommet reaksjon mot Oslo universitetssykehus, der mannen hadde vært innlagt fram til ni dager før angrepet. Mannen skulle overføres til distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Søndre Oslo.

Politiet mener mannen ikke fikk forsvarlig helsehjelp og viser blant annet til at utskrivingen skjedde uten at medisinansvarlig lege ble involvert.

Søndre DPS skal heller ikke ha blitt informert om at mannen skulle få en medisinsprøyte to dager etter utskrivelsen.

— Politiet ser alvorlig på saken

Politiet mener straffskyld i saken kan bevises utover enhver rimelig tvil. Oslo universitetssykehus har fått en forelegg på 750.000 kroner.

— Det ilagte beløpet sier noe om hvor alvorlig politiet ser på saken, sier politiadvokat Eric Lindset til TV 2.

Kanelen har vært i kontakt med OUS. De bekrefter at de har mottatt forelegget, og sier de nå skal vurdere hvordan de forholder seg til dette.

Powered by Labrador CMS