Forsøpling utenfor de vakre bygårdene i Odins gate på Frogner. Foto: Marit Jensen

– Jeg skjemmes over Oslo. Byen min har blitt en søppelby

Jeg tror aldri jeg har sett Oslo så ille som nå. Hvorfor tar vi ikke bedre vare på byen vår?

Jeg har en teori om at hvis byen fremsto som ren og pen, så hadde vi tatt bedre vare på den. Her må Oslo kommune komme mye mer på banen og tilrettelegge når vi innbyggere ikke klarer å skjerpe oss.

Se for eksempel til Paris. Der er det søppelkasser så å si over alt, og de blir tømt nesten hver dag. Her i Oslo må vi bære med oss det vi skal kaste veldig langt før vi finner en søppelkasse. Det gidder dessverre ikke alle. Fortauene i Paris blir vasket flere ganger i uken i motsetning til her. Hyppigere rengjøring av gatene ville også gi bedre luftkvalitet.

Savner informasjon om gjenvinning

Oslo kommune må også opplyse oss bedre om de fantastiske, ambulante resirkuleringsstasjonene som finnes. Der jeg bor, kommer den hver torsdag, og her kan man kaste og resirkulere klær, plast, småelektronikk og annet avfall som kan gjenvinnes. Det er mange som ikke kjenner til dette tilbudet, så kommunen må bli flinkere til å informere bedre om dette.

Nå som byrådet vil ha en bilfri by, bør de også tilby henting av storavfall til en billig penge for oss som ikke har bil. Jeg håper og tror at hvis man gjør det enklere for oss innbyggere å bli kvitt søppelet vårt, vil vi også ta bedre vare på byen vår og det blir triveligere for alle. Kommunen må sette i gang en mobilisering.

Powered by Labrador CMS