Oslo 20231024. Eirik Lae Solberg (H) under pressetreff på Oslo rådhus hvor FrPp KrF, Venstre og Høyre presenterer samarbeidsavtale for nytt byråd i Oslo.
– Vi har lovet å senke eiendomsskatten på boliger allerede fra første budsjett, og det leverer vi på nå. Størstedelen av reduksjonen kommer i form av økt bunnfradrag, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg.

Oslo kutter i eiendomsskatten – hever bunnfradraget

– Vi har lovet å senke eiendomsskatten på boliger allerede fra første budsjett, og det leverer vi på nå, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg.

Publisert

– Mesteparten av kuttet tas med økt bunnfradrag, opplyser byrådet i en pressemelding.

Boliger verdt mindre enn 6,85 millioner kroner slipper eiendomsskatt i 2024, heter det videre. Boligeierne i Oslo skal betale 315 millioner kroner mindre i eiendomsskatt i 2024 sammenlignet med det forrige byrådets forslag.

– Vi tar et kraftfullt grep

Bunnfradraget økes fra fire millioner kroner til 4,7 millioner kroner. Samtidig blir skattesatsen for bolig redusert fra tre til 2,8 promille. For næringseiendom blir den redusert fra 3,9 til 3,7 promille.

– I tilleggsinnstillingen tar vi et første kraftfullt grep. Vi har lovet å senke eiendomsskatten på boliger allerede fra første budsjett, og det leverer vi på nå. Størstedelen av reduksjonen kommer i form av økt bunnfradrag. Det gir en god sosial profil, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg (H).

Powered by Labrador CMS