Omtrent 85.000 personer deltok i fjorårets parade under Oslo Pride som gikk fra Grønland til Pride Park som da lå på Kontraskjæret.

Innfører flyforbud over sentrum under årets Oslo Pride-parade

Flyforbudet gjelder også planlagte droneflyginger etter særskilt tillatelse, understreker Oslo-politiet.

Publisert

På bakgrunn av gjennomføringen av årets parade under Oslo Pride forbyr Oslo-politiet all droneflyging og gjennomfører flyforbud over Oslo sentrum (restriksjonsområde R102) fra klokken 06.00 til klokken 18.00 den 29. juni 2024. 

Det informerer Oslo politidistrikt om i en pressemelding torsdag ettermiddag med henvisning til Luftfartstilsynets varsling om midlertidig tilbakekalling av dispensasjon i R102-området i forbindelse med årets Oslo Pride-parade.

Dette gjelder også planlagte droneflyginger etter særskilt tillatelse, understreker Oslo-politiet.

Kan søke

Medier som ønsker dispensasjon fra den midlertidige restriksjonen kan søke om tillatelse for å kunne fly i restriksjonsområdet under paraden. 

«Medier og eventuelt andre som ikke allerede innehar dispensasjon i R102 må sende søknad til Luftfartstilsynet på vanlig måte. Det kan videre ikke påregnes godkjennelse fra politiet», avslutter Oslo-politiet.

85.000 i fjor

Anslagsvis 85.000 mennesker deltok i fjorårets prideparade i Oslo. 

Paraden fant sted litt over ett år etter terrorskytingen 25. juni 2022 utenfor Per på Hjørnet og London Pub der to personer mistet livet og et titalls ble skadd i et angrep rettet mot pridefeiringen. 

Hedret støttegruppen

Onsdag markerte starten på årets Oslo Pride med en festkonsert i Operaen

Der ble Kim Frieles minnepris delt ut for første gang med Støttegruppen 25. juni som en av mottakerne, sammen med ukrainske Insight.

Powered by Labrador CMS