Pride på Veitvet
Etter at et prideflagg ble stjålet og brent på Veitvet senter, ble det i helgen hengt opp et ekstra stort flagg på senteret. Naboene satte også i gang en prideparade.

Prideflagget på Veitvet ble brent. Da tok nabolaget grep: – Veitvet er et sted for alle. Her skal man føle seg trygg

– Det er mye angst hos folk etter det som skjedde for to år siden. Da er det enda viktigere å støtte opp om det, og vise at det ikke reflekterer våre holdninger her, forteller lokale Trude Mette Johansen.

Publisert

På torsdag kveld rykket politiet ut til Veitvet senter, etter melding om en brann inne på senteret. På samme tidspunkt fikk politiet også melding om at noen ungdommer hadde stjålet et prideflagg og satt fyr på dette.

– Vi undersøker vitneopplysninger om dette kan være de samme ungdommene vi har i kikkerten i forbindelse med skadeverket på Veitvet senter, sa politiet mens de var på stedet. 

I løpet av kvelden hadde politiet fått kontroll på fire ungdommer, mistenkt for å være involvert i både brannen på Veitvet senter og brenningen av prideflagget.

– Fantastisk å se at så mange dukket opp

– Jeg var både frustrert og lei meg fredag morgen. Det som skjedde for to år siden sitter fortsatt sterkt i mange, forteller Veitvet-beboer Kristin Nyheim Jacobsen.

Veitvet-beboer Kristin Jacobsen
Pridetogets initiativtager Kristin Nyheim Jacobsen synes det var fantastisk å se at så mange dukket opp på paraden.

Det var lørdag duket for en årlig sommerfest på Veitvet. Da tenkte Kristin Jacobsen at den like gjerne kunne være en prideparade, som et motsvar på torsdagens hendelse. 

– Jeg luftet ideen med andre, og alle var veldig positive til det. Det ble absolutt en suksess og det var så fantastisk å se at så mange dukket opp, på så kort varsel, med både store og små prideflagg. 

– Det er viktig å vise at Veitvet er et sted for alle, uansett legning. Her skal alle føle seg trygge, fortsetter Kristin Jacobsen. 

Hang opp nok et prideflagg 

Paraden gikk opp fra senteret og en runde rundt Veitvet Hageby. Dagen før, på fredagen, hadde også senteret og bydelen tatt initiativ til å forsikre om at Veitvet og hele bydelen er et sted for alle. 

Paraden gikk opp fra senteret og en runde rundt Veitvet Hageby. Til venstre ser du prideflagget på Veitvet senter.

Da var et ekstra stort prideflagg hengt opp på veggene på Veitvet senter. 

– Vi hengte det opp for å vise støtte til den mangfoldige delen av befolkningen som er skeive, for beboerne og de ansatte i bydelen. Vi vil vise at de har vår fulle støtte, forteller Trude Mette Johansen, som er avdelingsleder for kultur og frivillighet i bydelen, samt leder for kulturhuset der. 

– Mye angst

– Det er veldig trist når noen ikke har toleranse for mangfoldet. Det er mye angst hos folk etter det som skjedde for to år siden. Da er det enda viktigere å støtte opp om det, og vise at det ikke reflekterer våre holdninger her. 

Trude Mette Johansen, som er avdelingsleder for kultur og frivillighet i bydelen, samt leder kulturhuset.
Trude Mette Johansen sier torsdagens hendelse ikke reflekterer Veitvets holdninger til pride.

– Vi ønsker oss en by som viser toleranse og hvor folk har lov til å elske dem de vil, fortsetter Johansen, som selv var med på paradefesten på lørdag. 

– Det var sterkt og fint å se så mange mennesker ta del i paraden. Det var en veldig fin parade!

Flagget som nå henger på utsiden av Veitvet senter skal bli hengende, men tas inn om natten. 

– Flagget er veldig godt tatt imot, og tilbakemeldingene har vært overveldende positive. Det er jo et veldig stort flagg, som vi hadde liggende fra en forestilling. Siden vi tilfeldigvis hadde noe liggende var det en enkel sak, sier Trude Mette Johansen.

Powered by Labrador CMS