Merete Lie er ny sjef på Deichmanske hovedbibliotek i Oslo. Foto: Jorunn Tharaldsen

Merete Lie er ansatt som ny sjef for Deichmans hovedbibliotek: – Drømmejobben

Som leder av hovedbiblioteket får Merete Lie (49) en sentral rolle i flyttingen av Deichmans hovedbibliotek til Bjørvika.

Publisert

Den nye avdelingsdirektøren får ansvaret for Deichman Hovedbiblioteket, et bibliotek i rask endring. Hovedbiblioteket leverer tjenester til 22 Deichman-biblioteker i Oslo, foruten publikumstjenestene i hovedbiblioteket.

I 2020 åpner Deichman Bjørvika, det nye hovedbiblioteket som nå reiser seg ved siden av Operaen. Det er forventet over to millioner besøkende i Bjørvika.

Fikk drømmejobben

– Biblioteket var et av mine favorittsteder da jeg vokste opp, og bøker har vært en viktig del av livet mitt. Nå har jeg fått drømmejobben. Jeg gleder meg til å bygge videre på all den kunnskapen som sitter i Deichman, sier Merete Lie.

Merete Lie (49) kommer fra jobben som administrerende direktør for Litteraturhuset i Fredrikstad. Hun var med fra oppstarten og har betydelig erfaring med publikumsutvikling etter nær 1300 arrangementer. Lie er statsviter og skrev hovedoppgaven sin om Nationaltheatrets betydning under teaterkrisen på 1980-tallet. Lie har også lederbakgrunn fra digitalisering i DNB, prosjektleder i Framfab og prosjektansvarlig for Telenors internettsatsing mot skolene.

Deichmanske hovedbibliotek ligger på Hammersborg. Men i 2020 flytter biblioteket ned til Bjørvika. Foto: Kulturetaten / Frank Michaelsen

Får ansvar for flyttingen av Deichman

– Jeg er svært glad over å få Merete inn i lederteamet for Deichman, sier biblioteksjef og etatsdirektør, Knut Skansen. – Deichman er for tiden i rivende utvikling. Merete har betydelig erfaring fra å lede krevende og tunge prosesser på tvers i store organisasjoner, herunder også digitaliseringsprosesser, sier biblioteksjefen i en pressemelding fra kulturetaten.

Knut Skansen er hovedstadens nye biblioteksjef. Foto: Christian Clausen, Deichman

Det var 21 søkere til stillingen. Oslo kommune har store ambisjoner for utviklingen av Deichman framover og besluttet derfor i fjor at biblioteket skulle bli egen etat fra 1. januar 2018.

– Deichman har vært, er og skal være en av de viktigste møteplassene for Oslos befolkning og tilreisende. Jeg ser frem til å gyve løs på oppgaven med det nye hovedbiblioteket, sier Lie.

Powered by Labrador CMS