Høgskolen i Oslo og Akershus blir universitet og får nytt navn. Foto: pxhere

Oslos nye universitet, den nåværende Høgskolen i Oslo og Akershus, har fått nytt navn

Publisert

Rektor Curt Rice vil i løpet av måneden presentere navneforslaget for høgskolestyret og Kunnskapsdepartementet.

I november fikk høgskolen nyheten fra Nasjonal komité for kvalitet i utdanningen om at den oppfyller kravene til å bli universitet. Den 12. desember blir det endelig vedtatt om byen får nytt universitet.

Siden 2015 har over 200 navn på det nye universitetet vært gjennom intense runder med testing og tilbakemelding.

OsloMet​ – Storbyuniversitetet​

– Forslaget jeg vil fremme, og som jeg mener er det beste, er OsloMet​ – Storbyuniversitetet​. Det vil glede meg stort å kunne ta imot nye studenter til OsloMet – Storbyuniversitetet i august 2018, sier Curt Rice, rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershustil nettavisen Khrono.

— Rektor Curt Rice stiller seg bak det nye navneforslaget. Foto: Wikipedia

Han mener at det å ha Oslo med i navnet, vil gjøre det lettere å profilere det nye universitetet, siden Oslo er kjent i Europa.

– Vi ønsker å satse på internasjonal rekruttering av studenter, ansatte og samarbeidspartnere. I tillegg har Oslo en utpreget ung befolkning, som vil gi voksende studentkull i årene fremover. For å hjelpe fremtidige studenter med å finne oss, har det også mye å si at vi bruker et godt etablert geografisk sted i navnet vårt, sier Rice, ifølge Khrono.

Åpner i august 2018

Han peker også behovet for å ha et navn som gjør at de unngår forveksling med Universitetet i Oslo. Et «metropolitan university» er gjerne tettere knyttet til arbeidslivet enn klassiske breddeuniversiteter.

– Ved å bruke dette begrepet, gir vi en tydelig assosiasjon til vår rolle som pådriver av utviklingen i samfunnet og arbeidslivet. Det vil glede meg stort å kunne ta imot nye studenter til OsloMet –​ ​Storbyuniversitetet i august 2018, sier Rice til Khrono.

Powered by Labrador CMS