Lønnsforhandlingene ved OsloMet er avsluttet. Nå skal alle ansatte ved storbyuniversitetet få 10 000 kroner ekstra i desemberlønningen.

Storbyuniversitetet OsloMet: - Alle ansatte vil få 10 000 kroner ekstralønn i desember på grunn av korona

— Alle ansatte har stått i en krevende arbeidssituasjon der vi har måttet omstille oss til nye arbeidsformer, sier rektor Curt Rice ved OsloMet. Nå har universitetet besluttet å gi et ekstra engangsbeløp til alle ansatte i desember.

Publisert

Mange har vært så heldige at de har fått lov å bevare sitt eget levebrød under den ødeleggende pandemien. Men ved storbyuniversitetet OsloMet og Universitetet i Oslo, har mange ansatte måttet ta på seg nye arbeidsoppgaver og jobbe overtid som følge av pandemien.

— Tillegget er ment som en anerkjennelse av den gode innsatsen og løsningsviljen fra alle ansatte, skriver rektor Curt Rice på OsloMet sine egne nettsider.

— Vi må stadig tilpasse oss

Fagforeningene og representanter for arbeidsgiver kom 6. november til enighet om at alle ansatte ved OsloMet med fastlønn skal motta et engangstillegg på 10 000 kroner før skatt. Beløpet skal gis som en slags belønning og kompensasjon for den ekstra innsatsen som mange ansatte har måttet gi under korona.

— Jeg er glad for at partene kom til enighet om denne løsningen. Alle ansatte har stått i en krevende arbeidssituasjon der vi har måttet omstille oss til nye arbeidsformer og stadig tilpasse virksomheten til strenge smittevernregler, sier Rice.

— Burde også fått betalt for overtidsarbeidet

Forskerforbundet ba derimot om at alle ansatte som ble bedt om å jobbe ekstra skulle få betalt for alle ekstratimene. Det ble det derimot ikke bestemt.

— Jeg er fornøyd med det flate tillegget på 10 000 kroner. Jeg er ikke like fornøyd med resultatene av de andre forhandlingene, men sånn er det jo med forhandlinger, sier hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet ved Oslomet, Erik Dahlgren til avisen Khrono.

Kravene om å få betalt for overtid skal nå i stedet bli sendt videre til fakultetene, hvor lederne for hvert enkelt fakultet må sette seg ned sammen med de ansatte og finne ut hvor mye pålagt overtid det skal utbetales.

— Fagforeningen ser ut til å ønske både flatt tillegg og individuell uttelling, og det blir ikke riktig, sier Rice til Forskerforum.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS