Kunstnerne Samvær under tilsün innbyr forbipasserende til bordtennis hvor racketen lager spiong-lyder

Se urtidshvalen som har strandet på Ola Narr og spill lyd-bordtennis

Publisert

Søndagsturen denne helga bør være gitt. Norsk Billedhoggerforening feirer sitt 75-årsjubileum og avholder sin tiende skulpturtriennale. Fra Billedhoggernes hus i Hekkveien 5 i nord, til gamle Munchmuseet i sør kan du finne skulpturer.

Det er skulpturer som er vakre, elegante, merkelige, humoristiske, og alt i mellom. Til sammen 50 verk av 35 kunstnere er representert ved triennalen. Det er første gang billedhoggerforeningen presenterer triennalen i sitt eget nærmiljø på denne måten. Den største skulpturen er Sebastian Makonnen Kølaass skulptur i eik, som står utenfor flerbrukshallen på Tøyen.

Christine Aspelunds Urtidshval har strandet på Ola Narr. Området her er tidligere havbunn, så hval kan det ha vært her tidligere.

— Publikum kan rusle rundt på Ola Narr og i Tøyenparken og se på skulpturene. Det står et skilt ved hver installasjon. Det kan gi en lettere tilgang til verket. Alt blir stående ute i sju uker, forteller formann i billedhoggerforeningen, Erik Steen.

Kunst for de som aldri besøker et galleri

— Skulpturer en demokratisk kunstform. Den når ut til alle som passerer forbi, også de som aldri besøker et galleri, sier Peter Dean.

Sammen med Oscar Hagbard har han laget et kart over alt man kan finne i området. De vanligvis så naturorienterte kunstnerne har gått nøye til verks. Små sorte maur, og «noen som tar en selfie» har kommet med på kartet.

Peter Dean har sammen med Oscar Hagbard laget et svært detaljrikt kart over Ola Narr og området rundt.

Nesten på toppen av Ola Narr har Christine Aspelunds nydelige Urtidshval strandet. Den er utført i steinarten larvikitt og veier elleve tonn. Den er vel verdt å se på og ta på. I følge kunstneren selv har også strøkets hunder funnet urtidshvalen interessant.

Savner vinteren og snøen

I unnarennet på Steinhoppet, Ola Narrs gamle hoppbakke, har Runa Sandnes sådd og plantet hvite blomster.

— Jeg har fått hjelp av botaniker Kristina Bjureke, og har benyttet lokale planter. Engsmelle, prestekrage, ryllik og flere andre, sier Sandnes

Kunstverket har hun kalt Minnested for snøen. I full blomst i sommer var det mange som stoppet opp ved det hvite blomsterteppet i hoppbakken.

Runa Sandnes har laget et minnested for snøen. Hele unnarennet i hoppbakken var tidligere i år dekket av lokale, hvite blomster

Det er lett å tenke seg blomstene som på en grav. Graven til snøen, vinteren, eller til vintersport som skihopping.

De som vil legge inn litt ekstra trim, kan prøve seg på Samvær under tilsüns Pling Plong Ekspress. Bordtennis med lydeffekter innebygd i racketen.

Utstillingen åpner offisielt på lørdag 28. august og blir stående i sju uker.

Powered by Labrador CMS