Dælengenga-bryteren Oskar Marvik tok for andre år på bronsemedaljei 130-kilosklassen under U23-EM i bryting i Tyrkia. Her flankert av trenerne Fritz Aanes og Eren Gjægtvik Foto: Sportsklubben 09
Dælengenga-bryteren Oskar Marvik tok for andre år på bronsemedaljei 130-kilosklassen under U23-EM i bryting i Tyrkia. Her flankert av trenerne Fritz Aanes og Eren Gjægtvik Foto: Sportsklubben 09

"Tåsenplogen" med nok en sterk bronsemedalje i bryte-EM for ungdom

For andre året på rad vant Sportsklubben 09-bryteren Oskar Marvik bronse i 130-kilosklassen i U23-EM i bryting. Nå ligger veien åpen for deltagelse i sommer-OL i Tokyo i 2020.

Publisert

Han er kjent under tilnavnet Tåsenplogen og er en kommende stjerne på brytehimmelen. Tirsdag vant Oskar Marvik (22) bronse i 130-kilosklassen for andre året på rad under U23-EM i bryting i Tyrkia.

— Dette var en stor dag for oss i Sportsklubben 09 og en utrolig prestasjon av Oskar, sier styrelder Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

Tirsdagens bronsemedalje var siste store prestasjon av en rekke den siste tiden. For to uker siden vant Tåsen-gutten nordisk mesterskap for seniorer og tidligere i år vant han NM i samme vektklasse.

— Kan ikke hvile på laurbærene

Etter den siste tidens sterke prestasjoner på brytematta blir det liten tid å slappe av i sommer for Dælenenga-bryteren. Det blir lite sommerferie når VM for U23, samt EM og VM for seniorer står på menyen utover høsten.

— Oskar høster nå resultatene av mange års hardt arbeid. Han trener målrettet hver dag og gir 110 prosent på treninger, forteller en stolt styreleder.

Tokyo-OL er neste mål

Bergheim priser miljøet og teamet rundt Marvik for den enorme framgangen han nå viser på brytematta.

— Selv om bryting er en individuell sport, har også miljøet rundt mye å si. Gode sparringpartnere i Sportsklubben 09 og på landslaget samt fantastiske trenere gjennom årenes løp, har gitt Oskar mulighet til å utvikle sine ferdigheter, påpeker han.

Marviks neste store mål er å få delta for Norge under sommer-OL i Tokyo i 2020.

Powered by Labrador CMS