Fotballjentene på Grüner feirer nyheten om at det kommer en flerbrukshall på Dælenenga. SV og AP i bydel Grünerløkka deler ut kake til jentene i Jenter 09. Foto: Erik Haukebø

For en jubileumspresang! Barna i Grüner og i Sportsklubben 09 feirer ny hall

Kake og mer kake. Fotballjentene på Grüner fotball og bryterne i Sportsklubben 09 på Dælenenga gleder seg over den kommende flerbrukshallen på Dælenenga. – Vi kunne ikke drømt om en bedre jubileumspresang!

Publisert

I 110 år har Sportsklubben av 1909 vært en av landets ledende kamsportklubber. Fra lokalene på Dælenenga har klubben hentet hjem mang en medalje fra bryte- og boksestevner både her hjemme og i utlandet.

De siste årene har treningsforholdene i det gamle klubbhuset blitt dårligere og dårligere. Drømmen om en ny hall har derfor levd i klubben, men at drømmen skulle bli virkelighet to dager etter 110 års-jubileet, var det ingen som hadde trodd.

— Timingen på denne nyheten kunne nesten ikke blitt bedre. For en jubileumspresang! Her har vi sloss de siste 20 årene for å få en skikkelig hall, og så skjer det akkurat nå. Dette er en helt fantastisk dag, sier leder for Sportsklubben 09 Bryting, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

110 årsjubileum og nyheten om en ny flerbrukshall må feires. Dermed ble det kake og brus på de unge bryterne i Sportsklubben 09 tirsdag kveld, i regi av Grünerløkka SV og AP. Foto: Christian Boger

— Stor dag for hele Løkka

Tirsdag kveld var de yngste bryterne i klubben samlet til kakefest for å feire jubileet. Feiringen fikk en ekstra piff med nyheten om at de om tre år høyst sannsynlig kan flytte inn i nye og tidsriktige treningslokaler i den nye flerbrukshallen, som vil bli bygget på tomta til dagens klubbhus.

— Dette er ikke bare en stor dag for oss, men for hele Grünerløkka. En ny hall vil gi idretten i bydelen en helt ny hverdag. Nå får vi endelig skikkelig treningsfasiliteter i nærmiljøet, jubler Solli Bergheim.

Han er overbevist om at en ny hall også vil hjelpe på rekrutteringen.

— Allerede i dag ser vi at det er veldig mange barn og unge som søker til tilbudene våre. Jeg tror en ny hall vil øke interessen for boksing og bryting ytterligere, sier brytetreneren.

Kan spille inne på vinteren

Også jentespillerne på Grüner fotball gleder seg. Og ble feiret med kake over den gode nyheten.

En av fotballspillerne på Grüner fotball, Faris, hadde sin første utetrening i dag, etter en vinter i gymsalen. Det var litt rart. – Jeg gleder seg til å kunne spille fotball inne i en ny hall, sier han.

Gode nyheter for idrettsutøverne på Grüner fremover. Om noen få år får de sin egen hall. Foto: Erik Haukebø

Begynte å tvile

Siden bystyret, etter vel 20 års debatt om Dælenenga, høsten 2017 endelig gikk inn for å bygge en flerbrukshall, har ventetiden likevel vært lang.

�En utrolig god nyhet vi har ventet lenge på, sier leder for Sportsklubben 09 Bryting, Håvard Solli Bergheim.

— Det har blitt lenge å vente siden vi trodde vi kunne slippe jubelen løs etter bystyrets vedtak. I fjor høst fikk vi positive signaler, men så ble plutselig alt stille. Det er ikke til å stikke under en stol at tvilen av og til har sneket seg inn hos meg. Skal vi likevel ikke få en nye hall nå, har vært en tanke jeg har tenkt, forteller Håvard Solli Bergheim.

— Vil ta vare på 09-sjela

Til tross for en eim av svette, mugg og vinduer hvor vinterkulda slår igjennom, hviler en bokse- og brytesjel i det gamle klubbhuset. Her har klubben hatt tilhold siden det ble reist i 1926. Nå håper Solli Bergheim å kunne ta med seg litt av det gamle inn i de nye lokalene.

— Det ligger "sjel" i disse gamle veggene. Den vil vi gjerne ha med inn i de nye lokalene. Så får vi se hvordan vi kan få til det. Jeg ser for meg at det er mye bilder og annet herfra som kan pryde den nye hallen når den står ferdig.

Sportsklubben 09 håper å ta med seg litt av sjela fra det gamle klubbhuset på Dælenenga inn i den nye flerbrukshallen når den etter planen står klar om tre år. Foto: Christian Boger

Etter at nyheten om den nye hallen ble offisielt sluppet tirsdag ettermiddag, håper klubben at de skal få mest mulig ut av de nye lokalene. Solli Bergheim oppfordrer utbyggerne til å lære av hallen på Lambertseter når det gjelder å tilpasse den til kampsortutøvere.

Powered by Labrador CMS