Buss i kø
Flere bussruter begynte fredag kveld å kjøre igjen etter innstillinger siden fredag ettermiddag

Busstrafikken i Oslo gradvis i gang igjen

Flere busslinjer i Oslo var fredag ettermiddag innstilt på grunn av svært glatte veier. Ved 18.30-tiden var busstrafikken delvis i gang igjen i deler av Oslo

Publisert

Det har vært innstilte bussruter i deler av Oslo, i tillegg til Lillestrøm og Bærum siden fredag ettermiddag, i stor del grunnet snø, glatt føre og vanskelige kjøreforhold.

På grunn av utfordrende kjøreforhold er det ikke vurdert som sikkerhetsmessig forsvarlig å fortsette kjøringen på busslinjer i store deler av Oslo og i Bærum, opplyste Ruter i en pressemelding kl. 14.31 fredag ettermiddag. 

- Det er vanskelige kjøreforhold og svært glatt på veiene nå. Vi har forståelse for at folk blir frustrerte når busser ikke kjører som planlagt, men sikkerheten til våre passasjerer og sjåfører er viktigst å ivareta, ble det opplyst av Cathrine Myhren-Haugen, kommunikasjonssjef i Ruter, i pressemeldingen. 

Flere ruter i gang igjen 

I en ny pressemelding kl. 18.24 fredag kveld, opplyste Ruter at flere bussruter hadde begynt å kjøre igjen i deler av Oslo, Lillestrøm og Bærum. 

– Noen linjer er fremdeles innstilt på grunn av vanskelige kjøreforhold og glatte veier. Det er også delinnstillinger og forsinkelser, skrev Ruter i meldingen.

De skrev videre at det jobbes fortløpende med å få flere busser i trafikk, og at flere linjer vil starte opp så snart det er sikkerhetsmessig forsvarlig.

Hele 26 busslinjer ble innstilt i Oslo. 

- Linje 20, 21, 30, 31 og 37 har nå begynt å kjøre igjen, opplyste Sofie Bruun, pressevakt i Ruter til VårtOslo over telefon litt før kl. 19.00 fredag kveld. 

Powered by Labrador CMS