— Mange av disse rådene er utviklet i høyt tempo, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

En av fire sykehjemsledere i Oslo har slitt med å forstå rådene fra Folkehelseinstituttet

— Det har kommet endringer i kunnskapen om epidemien, og det har kommet endringer i regelverket i Norge. Da er det ikke rart at det kan være vanskelig å forstå, sier folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg.

Publisert

TV 2 har sendt spørsmål til institusjonssjefer ved sykehjemmene i Oslo og fått svar fra 30 av 43.

På spørsmålet «Har sykehjemmet på noe tidspunkt hatt utfordringer med å tolke regelverket?», svarte 26,7 prosent ja.

Med andre ord sliter en av fire sykehjemsledere som er spurt med å forstå koronaregler og retningslinjer fra Folkehelseinstituttet.

— De mest sårbare innbyggerne

Det overrasker verken sykehjemsetaten eller folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg.

— Jeg tenker at det er for mange, men jeg ville nok gjettet at det kunne vært enda flere, for det har vært vanskelig, sier Stoltenberg, som blant annet peker på tidspress når rådene er blitt utformet.

— De som bor på sykehjem, er på mange måter de mest sårbare innbyggerne i byen. De trenger pleie og omsorg 24 timer i døgnet. Det er en utsatt gruppe, sier Helge Jagmann, direktør i sykehjemsetaten i Oslo, til TV 2.

— Ingen visste hvor alvorlig det var

— Jeg oppfatter at vi har gjort en god jobb, og jeg er stolt av de ansatte som står på hver dag. Samtidig tror jeg ingen visste hvor omfattende og alvorlig dette var, sier Jagmann og legger til:

– De som sier at de var godt forberedt og visste hva som skulle skje, de tror jeg ikke at snakker helt sant. Det har vært voldsomt, sier direktøren for sykehjemsetaten til tv-kanalen.

Powered by Labrador CMS