Ekteparet Sammia Naz (til v.) og Zaeem Shaukat tar initiativ til en foreldreaksjon mot vold blant barn og unge.

Vil ha foreldreaksjon mot vold etter Mortensrud-drapet: - Politikere, politiet og moskéer har sviktet oss

— Vi foreldre må ta ansvar og være til stede for at ungdom skal få veiledning og støtte, mener ekteparet Sammia Naz og Zaeem Shaukat. Nå organiserer de en foreldreaksjon og et større møte etter Mortensrud-drapet.

Publisert

— Jeg har lest og hørt så mange bekymringer om skyting, drap og framtiden til våre ungdommer. Det er hjerteskjærende og trist å høre om liv som går tapt, som i tillegg etterlater ødelagte hjem, sier Zaeem Shaukat.

Han og ektefellen Sammia Naz tar initiativ til en foreldreaksjon og inviterer til et større møte på Mortensrud onsdag kveld (se adresse og klokkeslett nederst i artikkelen).

I tillegg til selv å ha barn, har begge erfaring fra konfliktmegling og ungdomsarbeid.

— Virker som et tilfeldig offer

— Nå må vi alle våkne å ta ansvar selv. Det er vi foreldre som skal ta ansvaret og være tilstede for at ungdommene skal få riktig veiledning og støtte, sier Naz og Shaukat til VårtOslo.

Politiet gikk mandag ut med navnet på 20-åringen som ble skutt på Mortensrud i Oslo torsdag 7. oktober. Han døde av skadene dagen etter. Avdøde var Hamse Hashi Adan, opplyser politiet i Oslo i samråd med familien.

Blomster og lys utenfor en inngang på Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo etter at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept.

Farid Bouras og John Christian Elden er bistandsadvokater for de pårørende. Lørdag sa Elden til flere medier at 20-åringen var et tilfeldig offer.

— Han har ikke tilhørt noen konflikt og virker mer som et tilfeldig offer i dette, sa Elden sist helg.

— Nå må vi selv ta ansvar

Drapet på 20-åringen opprører og bekymrer foreldre over hele byen. Ekteparet Sammia Naz og Zaeem Shaukat gikk i helgen ut på Facebook og oppfordret til foreldreaksjonen.

— Samfunnet, politikerne, politiet og våre moskeer har sviktet oss. Nå må vi selv ta ansvar, skrev Shaukat på Facebook.

— Selv om vi bor på Høybråten har vi like mye ansvar for barn og ungdommer på Mortensrud, sier Sammia Naz.

— Vi ønsker å opprette en plattform for å starte en folkeaksjon blant oss. Her møtes både fedre og mødre fra alle bydeler på et bestemt lokal plass. Og snakker i første omgang om hva vi kan gjøre for å endre denne negative kulturen, sier Naz og Shaukat.

Tid og sted for møtet: Stovner bydelssal onsdag 13. oktober klokka 20. Adressen er Karl Fossums vei 30, 0985 Oslo

Powered by Labrador CMS