Det er ennå ikke avklart hva den ærverdige gamle bygningen på Hammersborg i Oslo skal brukes til etter at biblioteket flyttet til Bjørvika og regjeringskvartalet skal totalfornyes.

Gamle Deichman foreslås som tros- og livssynshus

Tros- og livssynsutvalget til Oslo kommune foreslår å gjøre byens gamle hovedbibliotek til et Tros- og livssynssamfunnenes hus.

Publisert

Det kommer fram i rapporten «Tro det eller ei: Fremtidens tros- og livssynspolitikk i Oslo», som utvalgsleder Trond Bakkevig overleverte til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på Oslo rådhus torsdag.

Utvalget går også inn for at «gudstjenester og tilsvarende markeringer, som i dag gjennomføres i skoletiden, skal avholdes etter skoletid», skriver Vårt Land , som oppsummerer rapporten.

Ny jobb? Tros- og livssynskoordinator

Å gjøre gamle Deichman hovedbibliotek til «Tros- og livssynssamfunnenes hus» lar hovedstaden slå mange fluer i en smekk, mener utvalget:

– Det vil løse byens behov for store nok seremonirom, vil løse mange tros- og livssynssamfunns behov for lokaler, og ikke minst være et sted for formidling mangfolds- og dialogarbeid, heter det.

Utvalget anbefaler også at kommunen oppretter en kommunal stilling som «tros- og livssynskoordinator». Anbefalingen er at koordinatorstillingen skal være hos byrådslederen, altså Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS