— Dette er veldig viktig for Mortensrud og ungdommene på Lofsrud skole og i idrettslaget, sier styreleder Kyrre Alvær i Klemetsrud IL. Her fra en litt kjøligere sesong.

Aktivitetstilbud på Mortensrud får 1,8 millioner kroner. - En kjempenyhet!

Rødt og byrådspartiene kom til enighet på torsdag, og setter av hele 1,8 millioner til aktivitetstilbudet HUB Mortensrud. — Jeg er utrolig lettet over at alle de politiske partiene ser hva vi får til med Hub'n, sier styreleder i Klemmetsrud IL, Kyrre Alvær.

Publisert

I det reviderte budsjettet til byrådspartiene og Rødt bevilges det hele 1,8 millioner kroner til aktivitetstilbudet HUB Mortensrud.

Dette er en av sakene Rødt og byrådet ble enige om for Oslo-budsjettet, torsdag.

— Veldig viktig for Mortensrud

— Jeg er utrolig lettet over at alle de politiske partiene ser hva vi får til med Hub'n, forteller styreleder i Klemmetsrud IL, Kyrre Alvær.

HUB Mortensrud er et aktivitetstilbud fire ganger i uken for ungdomsskoleelever på Lofsrud skole. Her kan man melde seg på samlinger, kurs og utdanninger, for eksempel som fotballtrener- eller dommer.

I tillegg kan man i løpet av skoleåret ta lederkurs og kurs i sosialt entreprenørskap, for de med ambisjoner utover idrettsbanen.

— Dette er veldig viktig for Mortensrud og ungdommene på Lofsrud skole og i idrettslaget, legger styrelederen til.

— Så mange ungdommer har hatt glede av tilbudet

— Dette er en kjempegod nyhet! Vi fikk høre det i dag, men vi ventet spent før vi fikk det bekreftet, forteller Siri Hasli, daglig leder for Klemetsrud IL.

Siri Hasli, daglig leder for Klemetsrud IL.

— HUB Mortensrud er et prosjekt vi har hatt gående i tre år nå. Vi har søkt om støtte forskjellige steder men ikke lyktes med det, så det var litt kritisk nå. Dette er noe vi har jobbet lenge med, forteller den daglige lederen.

Klubben har i lang tid jobbet med å overbevise politikere om å gi midler til aktivitetstilbudet, som startet midt i en tid med pandemi.

— Vi har ikke villet gi opp dette prosjektet siden det har vært så mange ungdommer som har hatt glede og nytte av det, sier Hasli videre.

— Det er veldig fint at byrådet dro dette her i land. Det beløpet gjør at tilbudet kan fortsette et år til.

Hasli sier at de hadde troen på midler før nyheten kom, men likevel var det naturligvis noe bekymring for at det ikke ville gå deres vei.

Nå kan likevel klubben juble, og Hasli gleder seg til nok et år med aktiviteter og kurs for unge.

— Det har ikke glidd helt inne enda. Ungdommene er nok veldig fornøyde nå, de også. Men de har vel ikke rukket å kommentere så voldsomt enda. Det er nok mest fra de voksne, sier Hasli.

Powered by Labrador CMS